Sursa de lumină

Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea.Psalmii 119:105

În timpul unei plimbări de seară, într-o primăvară, am observat că majoritatea caselor de pe traseul meu aveau alei luminate. Gustul personal, creativitatea şi stilul proprietarilor se puteau ghici destul de uşor după forma şi poziţionarea luminilor. Unele erau aşezate de-a lungul aleii, în timp ce altele se continuau şi pe scări, până la intrare. Unele erau plasate la marginea unor grădini de flori, altele – printre plante, într-o parte a casei sau de jur-împrejurul tulpinii copacilor, luminându-le frumos coroana.

Mi-am dat seama că unele aveau rol funcţional, în timp ce altele erau pur şi simplu decorative. Mai erau şi unele strategic amplasate pentru a atrage atenţia cu privire la pericolul de alunecare sau cădere. Poate că unele erau intenţionat puse pentru a-i duce în eroare pe eventualii răufăcători. Indiferent de motiv, multiplele stiluri de iluminare a aleilor şi trotuarelor erau unice pentru peisaj şi gusturi personale.

Continuându-mi plimbarea, m-am tot gândit la chestiunea cu luminile. Apoi am început să observ că unele case nu aveau aleile luminate deloc, dar toate aveau în dreptul uşii principale, într-o parte sau deasupra, o sursă de lumină. Altele, cum ar fi casa noastră, aveau un corp de iluminat lângă sau deasupra uşii din spate. Am meditat la diferitele roluri ale luminilor. Cele care străjuiau aleile erau la nivelul piciorului şi indicau doar unde să faci următorul pas. Pe de altă parte, luminile plasate deasupra sau lângă uşă radiau lumină pe întreaga alee.

Psalmistul David zugrăveşte Cuvântul lui Dumnezeu ca fiind lampă/candelă şi lumină. Scriptura ne este suficientă pentru a ne îndruma prin grijile şi haosul cotidian. În acelaşi timp, Cuvântul ne ghidează de-a lungul vicisitudinilor întregii vieţi. Ne ajută să ne distingem drumul în viaţă şi să ne stabilim cursul. Când imprimăm adânc în inima noastră cuvintele lui Dumnezeu, acestea devin Biblia noastră portabilă la modul concret.

Cum străluceşte această „lumină a vieţii”? Pavel ne spune în 2 Timotei 3:16 că Scriptura insuflată de Dumnezeu ne învaţă doctrina şi adevărul; ne mustră şi ne demască atitudinea de revoltă; ne corectează greşelile; ne învaţă să trăim aşa cum trebuie. O putem lua cu noi, peste noi şi nu ne poate fi sustrasă. Această lumină îndrumătoare este accesibilă permanent, pătrunzându-ne în gânduri şi ordonându-ne viaţa. Ce lucru remarcabil ne-a pus la dispoziţie Tatăl nostru, pentru a face lumină pe fundul gropilor în care mai cădem uneori şi pentru a ne ghida de-a lungul căii înşelătoare a existenţei noastre! Ia-o astăzi cu tine!

Florence E. Calleder

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video