Frumoasă pe dinăuntru

Eu am vestit de la început ce are să se întâmple şi cu mult înainte ce nu este încă împlinit. Eu zic: „Hotărârile Mele vor rămâne în picioare şi îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea.” – Isaia 46:10

Eu cred în minuni. Chiar cred. Se întâmplă în jurul nostru în fiecare zi. Unele minuni sunt ieşite din comun, altele sunt discrete, cum ar fi un apus de soare sau funcţiile organismului nostru. Isus Hristos a făcut multe minuni când a fost pe pământ. A umblat pe apă, a vindecat bolnavi, a transformat apa în vin şi chiar a înviat morţi.

Acum un număr de ani m-am confruntat cu o problemă de sănătate. La început am crezut că o să treacă, dar după o discuţie cu medicul, mi-am dat seama că problema trebuie rezolvată cumva. Primele două intervenţii în ambulatoriu au eşuat. Din păcate, aş adăuga. Eram foarte frustrată. De ce să fiu eu singura care nu putea primi ajutor printr-o intervenţie minoră? Şi, apropo, pentru ambele tentative a trebuit să scot bani din buzunar. Incredibil! M-am hotărât să cer sfatul unei prietene care era doctor în medicină. Ea mi-a sugerat să merg la un alt medic, pentru o a doua opinie. Aşa am făcut şi am aflat că cea mai bună variantă pentru a-mi rezolva problema medicală era să mă supun unei intervenţii chirurgicale – teama mea cea mai mare.

Nu ştiu cum să-ţi spun, dar ca asistentă medicală într-o sală de operaţii, eu ştiu mult prea multe despre ceea ce se poate întâmpla rău în cursul unei intervenţii. Gândul la toate acestea m-a adus în stare de epavă nervoasă. Şi dacă ceva se întâmplă în timpul operaţiei? mă tot gândeam. Ce-o să se facă cei trei băieţi ai mei şi soţul meu?

Cu rugăciuni şi cu sprijinul familiei, am fost supusă operaţiei. Când m-am dus la primul control postoperator, doamna doctor a intrat în cabinet zâmbind. Ţinea în mână fotografii cu ceea ce văzuse în interiorul corpului meu în timpul intervenţiei.

– Shelly-Ann, mi-a zis ea, dacă cele două proceduri anterioare nu ar fi eşuat, n-ai mai fi fost astăzi aici. Nu ştiu de ce nu au reuşit, dar mă bucur că nu au reuşit. Acum s-a rezolvat problema!

– Îi slujesc unui Dumnezeu înviat! am zis eu privind-o.

Ajunsă acasă, m-am uitat din nou la imaginile cu organele mele interne şi mi-am zis: Sunt o fiinţă specială creată de Dumnezeu. Sunt capodopera lui Dumnezeu. Faptul că sunt vie este în sine o minune.

Uneori Dumnezeu ne înfrumuseţează viaţa cu răspunsuri pe care ni le dă în moduri evidente. Alteori, îşi realizează minunile discret. Doar mai târziu, privind înapoi, ne dăm seama ce anume a făcut pentru noi şi, ca în cazul meu, în noi. Pentru tine ce minune frumoasă a făcut?

Shelly-Ann Patricia Zabala

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
O, dacă am înţelege pe deplin măsura dragostei Sale pentru noi! Imediat ce vom încerca să o descoperim, o vom vedea peste tot. Carolyn Rathbun Sutton, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Eu te iubesc și mai mult” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video