De unde să ştiu eu?

Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri. Eu stăpânesc pe pământ. Psalmii 46:10

Când eram copil, uneori când vedeam pe cineva făcând ceva ce voiam şi eu să ştiu să fac, puneam întrebarea: „Cum faci?” E posibil să fi pus întrebarea aceasta şi cu privire la vreun lucru care acum, din perspectiva unui adult, pare ceva simplu, de exemplu, cum se face roata ţiganului sau cum se face o brioşă. O parte din întrebarea mea era: „Care sunt exact paşii şi de unde îţi dai seama când e gata?”

De-a lungul anilor, ca o creştină în devenire ce eram, deseori auzeam oameni spunând lucruri de genul: „Duhul Sfânt mi-a spus că…” Reacţiile mele la aşa ceva variau de la ignorare şi scepticism până la uimire: De unde ştiu ei exact ce anume le zice Duhul Sfânt, aşa cum susţin ei? Au vreun moment de revelaţie? Se întâmplă sub formă de vis? Să fi fost genul de întâlnire auzibilă, ca o halucinaţie? Orice ar fi fost, am ajuns să fiu foarte curioasă şi, sinceră să fiu, oarecum invidioasă că eu nu aveam parte de aşa ceva. Cu toate prostiile pe care le-am făcut în şi cu viaţa mea, Domnul ştie că mi-ar fi prins bine nişte „Duhul Sfânt îmi vorbeşte!”

După mai multă vreme şi multă cugetare şi cercetare a Scripturii, câteva texte mi-au oferit un oarecare răspuns. Textul de astăzi, într-o altă traducere, spune aşa: „Opriţi-vă şi recunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu!” O altă descoperire pe care am făcut-o a fost că, pe cât de mulţi şi de variaţi suntem noi, cei creaţi de Dumnezeu, pe atât de multe şi de variate sunt căile prin care El ni Se descoperă. În diferite momente ale călătoriei creştine şi în diferite contexte, Dumnezeu poate alege o multitudine de căi în care să Se descopere, iar pe unele dintre ele s-ar putea nici să nu fiu capabilă să mi le imaginez.

Această concluzie la care am ajuns mi-a dat certitudinea că voi şti exact atunci când El mă caută. Întotdeauna! El promite: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. […] Mă veţi ruga, şi vă voi asculta. Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima” (leremia 29:11-13).

În fiecare zi sper ca tu şi cu mine să continuăm să îl căutăm fierbinte pe Dumnezeu şi cu adevărat să-L găsim. Mai mult decât atât, sper să avem certitudinea că într-adevăr L-am găsit.

Doreen Evans-Yorke

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor