Cancerul nu este egal cu moartea

Dar te voi vindeca şi îţi voi lega rănile, zice Domnul. (Ieremia 30:17)

În vara anului 2010, am fost la spital pentru un control periodic. În toamna aceluiaşi an, am fost chemată la spital pentru mai multe teste. La scurt timp, am fost chemată iarăşi pentru a afla rezultatul. Eram faţă în faţă cu medicul, care m-a întrebat dacă ştiu ce problemă am. I-am răspuns: „Nu ştiu. Pentru asta sunt aici.” În următoarele secunde, am aflat diagnosticul: cancer la sân.

Medicul mă privea direct în ochi. Se aştepta probabil să vadă lacrimi şi disperare, dar Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu a văzut nimic din toate acestea. Cu pace în suflet, am întrebat care este remediul. Mi-a inşiruit mai multe etape. Prima şi cea care nu se putea evita era operaţia. „Trebuie să scoatem afară ce este rău, a spus medicul. Apoi, în funcţie de rezultatul de la biopsie, vom stabili tratamentul. Acesta constă în chimioterapie, radioterapie şi un tratament hormonal pe o perioadă de cinci ani.”

Am aşteptat rezultatul, apoi decizia medicilor a fost aceasta: pentru siguranţă, trebuia să urmez toate cele enumerate mai sus.

Nu a fost deloc uşor. Începând cu data de 14 decembrie 2010, de când am fost operată, până în august 2011, am trecut printr-o perioadă foarte dificilă. Dar această problemă gravă nu m-a împiedicat să-mi continui activitatea de zi cu zi, nici să-I slujesc Domnului cu credincioşie. Chiar dacă a fost greu, nu am fost singură. Am simţit mâna ocrotitoare şi puternică a marelui şi celui mai bun Medic, care m-a condus şi a lucrat prin mâinile medicilor pământeşti. Şi tot prin ajutorul Său, la ultimul control din luna iunie, analizele mi-au ieşit bune. Mai am doi ani de tratament. Am speranţa şi încrederea că Domnul va fi cu mine până la sfârşit.

Timpurile sunt grele şi boala aceasta este din ce în ce mai frecventă. Dar nimic nu ne poate despărţi de dragostea lui Hristos (Romani 8:35-39).

Doresc să le încurajez prin această experienţă pe toate femeile care trec prin situaţii similare. Cancerul nu este egal cu moartea. Dacă ne lăsăm conduse de marele Medic, ascultând de El, trăind o viaţă sănătoasă din punct de vedere fizic şi spiritual, şansele de vindecare sunt mari. Mulţumesc bunului Dumnezeu şi familiei mele, care îmi sunt alături!

„Creatorul omului a aranjat maşinăria vie a corpurilor noastre… În chip minunat şi înţelept… El S-a angajat să o menţină în activitate sănătoasă, dacă omul va asculta de legile Sale şi va coopera cu Dumnezeu. Fiecare lege care guvernează maşinăria umană trebuie să fie considerată divină în origine, caracter şi importanţă, ca şi Cuvântul lui Dumnezeu” (Slujirea medicală, p. 251).

Mariana Neamţ, Arganda del Rey, Spania

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor