Pune-ți amprenta!

Henry Faulds şi descoperirea amprentei

Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16)

Prin modul cum trăieşti poţi influenţa radical viaţa familiei, a prietenilor şi chiar a unor necunoscuţi. în fiecare zi. Îţi laşi amprenta prin vorbe, prin gesturi sau chiar prin zâmbet. Alege întotdeauna ca influenţa ta să fie pozitivă!

Sunt sigur că ai fost surprins când ai aflat că o simplă scanare a amprentei te poate ajuta să îţi deblochezi telefonul, laptopul sau să realizezi tranzacţii bancare. Dar cine a descoperit amprenta?

Henry Faulds s-a născut într-o familie modestă din Glasgow, a absolvit medicina şi a dorit să fie medic misionar. Împreună cu soţia a călătorit în Japonia, unde a înfiinţat prima misiune scoţiană, cu un spital şi facilităţi de instruire pentru studenţii la Medicină. Faulds a ajutat la îmbunătăţirea metodelor antiseptice în timpul operaţiilor, a înfiinţat o şcoală pentru nevăzători şi a depus eforturi pentru stoparea răspândirii holerei.

Însoţind un prieten care studia arheologia, a fost impresionat de acurateţea urmelor lăsate de meşterii din Antichitate pe fragmentele de lut. Spiritul de observaţie l-a impulsionat să studieze amprentele proprii şi pe cele ale prietenilor, ajungând la concluzia că sunt unice. Când spitalul unde lucra a fost prădat, descoperirea amprentelor l-a ajutat să demonstreze nevinovăţia unui membru al echipei sale, care fusese pus sub acuzare de poliţie. Henry Faulds şi-a pus amprenta asupra vieţii a mii de oameni care şi-au putut demonstra nevinovăţia în momente dramatice ale vieţii lor.

Florin Mitriş, Craiova

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video