Dumnezeu, doar la un click distanţă

Dar eu către Tine îmi înalţ rugăciunea, Doamne, la vremea potrivită, în bunătatea Ta cea mare, răspunde-mi, Dumnezeule, şi dă-mi ajutorul Tău! (Psalmii 69:13)

În toamna anului 2008, în plină maturitate, la 40 ani, un diagnostic de boală incurabilă (afecţiune autoimună) a căzut ca un trăsnet peste mine. Lumea medicală ridică din umeri: nu se ştie cauza bolii, în concluzie nu avem cu ce să tratăm. Chiar dacă după spusele medicilor această boală era prezentă în mod tăcut de peste 15 ani în corpul meu, pentru mine răul de abia din clipa aceea a început, pentru că o depresie cu grave tulburări anxioase a pus stăpânire pe viaţa mea, o frică cumplită a întunecat mintea mea.

Am stat în această stare doi ani de zile şi am făcut slalom printre doctori, psihologi, psihiatri, medicamente alopate, medicamente din plante, terapii şi iar terapii, iar rezultatul a fost zero. Ajunsesem la capătul puterilor fizice şi psihice. Viaţa mea spirituală era şi ea zero. Ortodoxă cu numele în virtutea tradiţiei, nu aveam niciun Dumnezeu. Toate obiceiurile şi datinile strămoşeşti îmi păreau o mare prostie. Toată familia alerga după dumnezeul lumii prezente: carieră, bani, proprietăţi. Dumnezeu era ceva foarte departe şi nu intra „în calculele mele”.

Dar eu eram în calculele Lui fără să ştiu. într-una din nopţile de disperare, după zile întregi de insomnie, aflându-mă la capătul puterii, am strigat către Cer: „Dumnezeule, dacă exişti, Te rog, du-mă într-un loc unde să-mi găsesc liniştea. NU MAI POT!”

A doua zi, mergând la serviciu, am deschis computerul şi mi-am verificat e-mailul. Un mesaj nu ştiu de la cine, ce cuprindea un link către Centrul Lifestyle Herghelia, mi-a apărut în faţa ochilor. Fără să stau pe gânduri, am făcut click cu mouse-ul pe acel link şi am ajuns pe site-ul Centrului de sănătate. După ce am citit şi răscitit, mi-am spus: „Aici trebuie să ajung!” Am pun mâna pe telefon şi am sunat imediat, am făcut programare şi o stare de linişte pe care nu o mai simţisem de foarte mult timp m-a cuprins. Mai târziu, după ce am terminat lucrul la serviciu, am vrut să mai citesc informaţii ce mi-au părut interesante. Am căutat mesajul, dar nu l-am mai găsit, ca şi cum nici n-a fost acolo! Nu ştiu dacă un înger ceresc sau unul uman mi-a trimis acest link, dar un lucru ştiu sigur, că Dumnezeu mi-a răspuns la rugăciune. Clickul urma să fie poarta către un nou început, urma să împartă viaţa mea aşa cum este împărţită istoria: înainte de Hristos şi după Hristos.

Vreau să te încurajez să crezi că Dumnezeu are soluţii şi pentru tine, indiferent prin ce crize şi încercări treci chiar acum. Roagă-te cu credinţă!

Tatiana Jurubiţă, Băldana, Muntenia

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor