Un nou început

La început, Dumnezeu a făcut… (Geneza 1:1)

La început era Cuvântul… (loan 1:1)

Îmi amintesc de primii ani de şcoală când aveam ora de „scriere frumoasă”, sau, cum i se spunea mai târziu, ora de caligrafie. Aveam şi un caiet special, iar ca primă temă ni s-a dat să scriem o pagină întreagă cu aceeaşi frază: „Orice lucru, fătul meu, să-l începi cu Dumnezeu.”

Dacă aş fi luat seama la acest îndemn în fiecare zi, cu siguranţă n-aş fi avut parte de atâtea frustrări şi neîmpliniri.

Doresc ca, în acest an, să ne ancorăm în realitate, ieşind din tiparul strict teoretic, concentrându-ne tot interesul în prezent, astfel încât să reuşim să ne exprimăm credinţa prin fapte. Suntem chemate să punem în valoare talentele primite de la Creator, pentru consolidarea morală a societăţii în care trăim. Astăzi, nevoile celor din jurul nostru sunt mari şi suntem chemate să le prezentăm adevărul. Punând la lucru toate resursele care ne-au fost încredinţate, sufletele deznădăjduite se vor înviora. Sensul existenţei noastre este iubirea de oameni. Create după Modelul iubirii, suntem înzestrate cu echilibru sufletesc, ştiind să dăm fără să cerem nimic în schimb, implicân-du-ne în lucrarea ale cărei consecinţe sunt veşnice.

Să urmăm exemplul Mântuitorului, care a putut transforma o viaţă de ruină sufletească şi fizică, într-una nouă, refăcută. Avem şi noi tot sprijinul Cerului pentru salvarea multor vieţi. Călăuzite de valoarea şi urgenţa timpului prezent, când viaţa se rezumă pentru unii doar la trăirea clipei, să aducem convingeri pline de speranţă.

Din păcate, avem un duşman comun ce ne încarcă zilele cu preocupări materiale, care fac să ne risipim timpul pe cărări ce nu aduc decât frământări şi ne distrug calitatea vieţii. Doar printr-o cercetare neobosită a Cuvântului, înarmate cu toate avantajele ce se desprind din El, vom putea ţine piept acestui duşman.
Să pornim la lucru cu ceea ce ne uneşte – iubirea de oameni.

„Doar viaţa pe care o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită trăită” (Albert Einstein).

Cel mai valoros început, cu implicaţii veşnice, este începutul unei vieţi împreună cu Hristos.

Dragi „fiice ale Ierusalimului”, să trăim şi în acest an doar alături de Cel care ne-a modelat pentru existenţa veşnică!

Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor