Nimeni nu vă va lua bucuria

Tot aşa şi voi, acum sunteţi plini de întristare, dar Eu vă voi vedea iarăşi, inima vi se va bucura şi nimeni nu vă va răpi bucuria voastră. – Ioan 16:22

Descurajarea şi depresia apar în numeroase texte biblice. Depresia este o stare mintală care a afectat anumite personaje biblice, chiar dacă multe dintre ele erau pline de bunătate şi credincioşie. În zilele noastre putem suferi de pe urma simptomelor de depresie în orice timp şi în orice loc. Dar trebuie să recunoaştem că Isus din Nazaret este soluţia supremă la această problemă a descurajării, tristeţii şi depresiei.

Isus s-a născut cu „veşti bune şi o mare bucurie”, anunţate de îngeri la Betleem. În cursul vieţii şi slujirii Sale, Şi-a răsfrânt bucuria asupra tuturor celor pe care i-a întâlnit şi mai ales a celor care aveau cea mai mare nevoie de ea. Isus i-a dăruit bucurie leprosului care a îngenuncheat înaintea Lui cerându-I să-l vindece. Isus l-a vindecat în mod miraculos pe slujitorul sutaşului şi a adus bucurie în casa acestuia. Isus a adus bucurie şi în Sabat, în Capernaum, vindecând-o pe soacra lui Petru şi un alt număr neprecizat de bolnavi. Isus l-a acoperit cu bucurie pe paraliticul întins pe pat şi i-a acordat iertare şi recuperare completă. Le-a insuflat bucurie celor doi orbi care stăteau pe marginea drumului cerând compasiune şi cărora le-a redat şi vederea. Isus i-a dat bucurie omului cu mâna uscată care se afla în sinagogă în ziua de Sabat. El a umplut-o de bucurie pe o canaanită când i-a vindecat fiica posedată de un demon. Isus a transformat masa a patru mii de oameni într-o ocazie de bucurie. A revărsat bucurie şi peste un băiat posedat, pe care ucenicii nu l-au putut vindeca. Şi poate continua lista de evenimente pline de bucurie care, „dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că nici chiar în lumea aceasta nu ar fi putut încăpea cărţile care s-ar fi scris” (Ioan 21:25).

Bucuria pe care o dă Isus nu se epuizează, dimpotrivă, este deplină şi se revarsă. Aceeaşi bucurie este disponibilă astăzi pentru tine şi pentru mine. Isus este încă interesat ca noi să ne bucurăm de părtăşia şi binecuvântările Sale. E adevărat că uneori vrăjmaşul se interpune şi trecem prin suferinţă, dar Isus ne invită, chiar şi când suntem trişti, să ne ridicăm ochii cu asigurarea că El va transforma în bucurie tristeţea noastră (Ioan 16:20). Când El Se va întoarce, inimile noastre vor tresălta de bucurie. Aceea va fi ziua în care nimeni şi nimic nu ne va putea lua bucuria (v. 22).

Domnul face această credibilă promisiune de bucurie, încântare şi fericire astăzi şi pe viitor. „Ba încă, El îţi umple gura cu strigăte de bucurie, şi buzele cu cântări de veselie” (Iov 8:21).

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor