Nu te teme! Gândeşte-te la casa ta cea nouă!

Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere împărăţia. – Luca 12:32

Încă o dată, Isus îi încurajează pe urmaşii Săi să nu se teamă. De data aceasta, El îşi îndreaptă privirea spre împărăţia lui Dumnezeu. Isus a folosit expresia „împărăţia cerurilor” în multe dintre parabolele Sale pentru a denumi lucrarea harului divin în inima omenească. Dar în alte pasaje, El Se referă la un loc real şi precis care va fi casa permanentă a celor răscumpăraţi. Patriarhii şi profeţii au crezut în existenţa unui asemenea loc. Avraam, care a trăit ca străin în ţară, spera să locuiască permanent în cetatea construită de Dumnezeu (Evrei 11:8-10). „în credinţă au murit toţi aceştia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite, ci doar le-au văzut şi le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ. Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate” (v. 13,16).

Cu câteva ore înainte de răstignire, Mântuitorul le-a reamintit ucenicilor această realitate autentică: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu mă duc să vă pregătesc un loc” (Ioan 14:1,2).

Biblia ne promite că „cei neprihăniţi vor stăpâni ţara şi vor locui în ea pe vecie” (Psalmii 37:29). Prin profetul Isaia, Domnul declară: „Poporul Meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în adăposturi liniştite” (Isaia 32:18); „nu se va mai auzi vorbindu-se de silnicie în ţara ta, nici de pustiire şi prăpăd în ţinutul tău” (Isaia 60:18). Vrei să afli şi mai multe? Poţi să citeşti descrierea locuinţelor veşnice în Apocalipsa 21 şi 22.

Nu trebuie să ne gândim la împărăţia lui Dumnezeu ca la un loc nedefinit şi derutant, unde hoinăresc spirite imateriale. În schimb, trebuie să fie înţeles ca un loc real, unde „răscumpăraţii se vor angaja în ocupaţiile şi plăcerile care le-au produs bucurie lui Adam şi Evei, la început” (Evenimentele ultimelor zile, p. 286). Un loc în care „vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii şi le vor mânca rodul” (Isaia 65:21). Sunt mai presus de puterea de gândire „lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9).

Astăzi te invităm încă o dată să-ţi ridici ochii deasupra problemelor. Nu uita că pe noul Pământ „va fi o pace fără sfârşit” (Isaia 9:7, NTR) „şi Dumnezeu însuşi va fi cu [noi] şi va fi Dumnezeul [nostru]” (Apocalipsa 21:3).

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor