Dumnezeu este credincios

Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. – 1 Corinteni 10:13

Una dintre cele mai frustrante experienţe este să ai de-a face cu oameni necinstiţi şi nerezonabili, care nu se ţin de cuvânt. În domeniul educaţiei există şi momente în care profesorii au cerinţe nerezonabile, dau teme anoste şi irelevante şi examene extrem de dificile. Există angajaţi care trebuie să se supună ordinelor unor şefi furioşi şi absurzi, care aşteaptă rezultate perfecte în cel mai scurt timp şi cu o remuneraţie minimă. Există cetăţeni care suportă o presiune excesivă din partea autorităţilor, care cer taxe şi impozite la nişte venituri insuficiente. În asemenea situaţii, dăm de obicei mult şi primim la schimb foarte puţin. .

Textul de astăzi ne încurajează, vorbindu-ne despre un Dumnezeu rezonabil, corect, just. El ne cunoaşte mai bine decât oricine altcineva şi nu va permite nicio încercare care să ne depăşească posibilităţile; El oferă totdeauna o cale de a ieşi din ispită. Cuvântul „credincios” este traducerea adjectivului din limba greacă pistos, care descrie o persoană corectă, de încredere, autentică şi pe care oricine se poate baza în tranzacţii comerciale sau relaţii interpersonale. Chiar dacă este pur uman, acest concept ne comunică în mare cum acţionează Dumnezeu atunci când suntem ispitiţi.

Se povesteşte despre un pastor care ducea o viaţă degradantă până la punctul în care propria biserică a trebuit să-l mustre:

– Frate pastor, am vrea să vă schimbaţi şi să încetaţi cu păcatele pe care le faceţi, o dată pentru totdeauna.

Pastorul şi-a cerut scuze, spunând că ispitele care îl hărţuiesc erau puternice şi irezistibile, povestind un vis care i se repetă mereu.

– De mai multe nopţi am un coşmar cu o cobra care mă fixează din ochi şi mă ameninţă cu capul chiar lângă piept. Apoi văd o nouă imagine când aceeaşi cobra este mare cât un bloc cu patru etaje şi mă ţine prizonier, fără nicio ieşire.

Foarte promptă, o soră în vârstă a exprimat cea mai corectă interpretare a visului:

– Cu cât este mai mare cobra, cu atât este mai mare efortul lui Dumnezeu de a vă ajuta să învingeţi ispita.

Indiferent dacă suntem în luptă cu vreun păcat sau cu vreun tip de adicţie, să nu uităm că Dumnezeu este credincios şi drept. El cere de la noi numai ceea ce putem face cu susţinerea Sa, pentru a obţine victoria.

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video