Mi-e foame!

„Iată, vin zile”, zice Domnul Dumnezeu, „când voi trimite foamete în ţară, nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci foame şi sete după auzirea cuvintelor Domnului.” – Amos 8:11

În timp ce unii se confruntă cu supraabundenţa, un mare număr de oameni se luptă cu foamea şi cu lipsurile ca să supravieţuiască. Din punct de vedere fiziologic, senzaţia de foame apare atunci când scade nivelul zahărului din sânge şi este legată de contracţii ale stomacului, care pot produce durere şi o senzaţie continuă de disconfort. Lipsa prelungită de hrană este o tragedie de-a lungul şi latul pământului şi se traduce prin malnutriţie severă şi rată de mortalitate crescută la nivelul populaţiei globale. Potrivit datelor furnizate de Organizaţia pentru Hrană şi Agricultură (FAO) a Naţiunilor Unite, 1 din 8 oameni la nivel global (în jur de 840 de milioane de oameni) a suferit de malnutriţie cronică în ultimii ani. Cei mai mulţi dintre ei sunt copii din ţările în curs de dezvoltare, unde lipsa de hrană este o consecinţă directă a sărăciei.

Scăderea foametei era un angajament al comunităţii internaţionale în cadrul (Oiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. Ţinta acestui proiect era să reducă la jumătate numărul persoanelor afectate de inaniţie, până în 2015. Din nefericire, obiectivul nu a fost atins, deşi resursele de hrană ale pământului ar fi suficiente pentru nevoile tuturor, dat fiind că nu mai mult de 25 de cenţi pe zi ar fi fost suficienţi să fie hrăniţi aceşti copii şi să li se schimbe viaţa pentru totdeauna.

În citatul biblic de astăzi, Dumnezeu prevesteşte un alt tip de foamete în lume „nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci după auzirea Cuvântului lui Dumnezeu”. Cuvântul Său este singura hrană în măsură să satisfacă cele mai profunde nevoi ale sufletului nostru, inspirând speranţă şi aducând viaţă celor care o consumă zilnic. Fiecare zi aduce noi provocări, lupte şi incertitudini. Pentru fiecare situaţie, Domnul ne-a lăsat cuvinte de încurajare, întărire şi călăuzire.

Misiunea Lui este să avem cu toţii acces liber şi deplin la aceste resurse bogate şi de aceea strigă cu putere că „răsunetul lor străbate tot pământul şi glasul lor merge până la marginile lumii” (Psalmii 19:4). Acolo îl găsim pe Cel care zice: „Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată şi cine crede în Mine nu va
înseta niciodată” (Ioan 6:35), întrucât „cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă” (v. 63).

Îţi produce malnutriţia spirituală o durere continuă? Atunci, autoserveşte-te cu nişte încurajări! Potoleşte-ţi foamea!

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor