În toată lumea

Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” – Marcu 16:15

Din punct de vedere geografic, am putea spune că lucrarea lui Hristos a fost destul de limitată. Ea s-a rezumat la câţiva kilometri pătraţi, făcuţi pe jos sau cu corabia. „Isus străbătea toată Galileea, învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia împărăţiei şi tămăduind orice boală şi orice neputinţă care erau în norod” (Matei 4:23). Isus vizita cetăţile şi satele din Galileea, răspândind harul Său. Hrănirea celor 5 000, umblarea pe apă şi liniştirea furtunii au fost câteva dintre minunile publice de impact care au avut loc pe coasta Mării Galileei. Chiar dacă ocupă o zonă restrânsă, Galileea este o regiune strategică, datorită legăturilor cu Asia, Europa şi Africa. Pe timpul lui Hristos, evreii erau împrăştiaţi prin multe ţări şi se adunau la Ierusalim pentru sărbătorile anuale. Când se întorceau la casele lor, ei răspândeau veştile bune despre venirea lui Mesia (Viaţa lui Iisus, p. 32).

Înainte de înălţarea Sa, Isus le-a încredinţat ucenicilor mandatul de a merge în toată lumea să predice Evanghelia la orice fiinţă. Noi trebuie să ignorăm diferenţele sociale, rasiale, culturale şi religioase şi să privim lumea ca un câmp de lucru, iar pe fiecare persoană aflată în nevoie, ca o şansă de a acţiona.

Într-o ocazie, eu (L) şi soţul meu ne gândeam să facem ceva pentru a duce Evanghelia în ţări îndepărtate. Totuşi, multiplele piedici – legate în principal de limbă, de timpul de aşteptare pentru a face toate pregătirile pentru un asemenea proiect – ne-au făcut să ne gândim la o altă variantă. Care oraşe vorbesc limba noastră? Care oraşe au cel mai mare număr de străini pe care i-am putea vizita? Sunt imigranţi care locuiesc în vecinătatea noastră? Ar putea turismul din oraşul nostru să prezinte potenţial în răspândirea Evangheliei în alte părţi ale lumii?

Uneori nu-i nevoie să călătoreşti distanţe lungi ca să ajungi la cele mai izolate locuri de pe pământ. Sunt suficiente aşezarea într-un loc strategic şi răspândirea mesajului către vizitatorii acelui loc. Dacă vom pune la încercare harul lui Dumnezeu prin mâini serviabile şi neegoiste, ne vom da seama mai bine decât oricine cum să ajungem la semenii noştri.

Te invităm astăzi să-ţi manifeşti dragostea prin fapte de har faţă de imigranţii care locuiesc aproape de casa ta. De asemenea, roagă-te să poţi vizita unele oraşe aglomerate cu scopul de a le duce speranţă celor care pier fără să cunoască harul lui Dumnezeu.

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor