Slujirea lui Dumnezeu (I)

Drept răspuns împăratul le va zice: „Adevărat să spun că ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai mei, Mie Mi le-aţi făcut.” – Matei 25:40

Fugind de mizeria şi de războiul din ultimii ani din ţările lor – de exemplu Siria, Afganistan şi Eritreea mii de oameni fug cu bărcile pe mare pentru a se muta în alte ţări cu speranţă de viaţă mai bună. Numărul foarte mare de imigranţi care au sosit în Europa într-un timp atât de scurt a produs agitaţie în comunitatea internaţională. Unele bărci şi plute au naufragiat pe parcurs, lăsând în urmă imagini cutremurătoare de copii şi adulţi care şi-au pierdut viaţa din lipsa ajutorului adecvat. Totuşi, în mijlocul acestor crize umanitare, cetăţeni anonimi şi-au arătat compasiunea oferindu-le ajutor celor în nevoie. Voluntari din diverse ţări le-au adus îmbrăcăminte şi hrană nou-veniţilor. Un grup de doctori au demarat o operaţiune de asistenţă gratuită pentru aceşti imigranţi. O femeie şi-a dezbrăcat propriul copil pentru a-l îmbrăca pe acela al unei femei străine. Un bărbat bine făcut şi-a pus viaţa în pericol pentru a salva din valuri peste 20 de supravieţuitori ai unui naufragiu. Când mass-media i-a acordat statutul de „erou”, Antonis Deligiorgis a spus: „N-am făcut decât ce trebuia să fac.”

Conform Evangheliei după Matei, Hristos va judeca toate popoarele la venirea Sa. În glorie şi mărire, El va aduna toate popoarele pentru a-i separa pe cei neprihăniţi de cei necredincioşi, apoi le va spune celor neprihăniţi: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând şi mi-aţi dat de mâncat; mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit; am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine. (…) Ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut” (Matei 25:34-40). Judecata se încheie cu sentinţa regretabilă în dreptul celor necredincioşi care au ignorat durerea şi nevoile altora: ei vor fi lăsaţi în afara împărăţiei lui Dumnezeu (v. 41-46).

Diferenţa dintre cei care îi slujesc lui Dumnezeu şi cei care nu îi slujesc nu stă în doctrine şi teorii religioase. Iubirea pentru semeni manifestată în viaţa de zi cu zi este semnul distinctiv al adevăraţilor slujitori ai Dumnezeului celui Preaînalt. Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor