Canale de binecuvântare

Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta; îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare. – Geneza 12:2

George Miiller era în închisoare la 17 ani, din cauza unei fraude. Minciunile, tâlhăriile şi viciile erau ceva obişnuit în viaţa lui, până când a descoperit dragostea lui Dumnezeu prin Biblie şi prin influenţa credincioşilor sinceri. Din momentul acela, viaţa sa a cunoscut o întoarcere de 180 de grade şi a devenit un canal de binecuvântare pentru alţii prin lucrarea sa pastorală în Anglia. El a început prin promovarea studierii Scripturilor şi le-a oferit resurse tinerilor misionari. Ceva mai târziu, împreună cu soţia, a găzduit câţiva orfani în propria casă. Văzând călăuzirea lui Dumnezeu în fiecare zi şi încrezându-se în promisiunile divine, a construit mai târziu un orfelinat pentru 300 de copii.

Lucrarea i-a fost atât de binecuvântată încât la sfârşitul vieţii primise donaţii să construiască cinci orfelinate, în care se aflau 123 000 de copii, îngrijiţi de peste 100 de oameni. Pe de altă parte, George Muller a susţinut 200 de misionari şi a donat peste 225 000 de Biblii în diferite limbi. Fără îndoială, viaţa lui devoţională a fost cheia realizării unei asemenea lucrări de amploare. Cel puţin o oră petrecea zilnic rugându-se şi căutând voia lui Dumnezeu în Scripturi, pe care le-a citit în întregime de peste 200 de ori. Păstrând o consemnare a cererilor pe care le făcuse înaintea lui Dumnezeu şi a datelor când Dumnezeu i-a trimis răspunsul, el a avut dovada iubirii purtătoare de grijă a lui Dumnezeu şi a puterii Sale de a împlini nevoile lucrării ce i-a fost încredinţată.

Dumnezeu doreşte să-Şi arate dragostea faţă de lume prin mesagerii Săi credincioşi. Dar unii oameni aspiră mai degrabă să fie doar primitori ai binecuvântărilor lui Dumnezeu, deposedându-se singuri de marele privilegiu de a fi parteneri cu Dumnezeu. „De nimic nu are lumea nevoie mai mare ca de manifestarea iubirii Mântuitorului prin intermediul oamenilor. Tot cerul aşteaptă canale prin care să fie revărsat uleiul sfânt, care să fie o bucurie şi o binecuvântare în inimile oamenilor” (Slujirea creştină, p. 19).

Suntem noi gata să fim canale umile pentru binecuvântările cerului? Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor