Ascultarea

Copii, ascultaţi de părinţii voştri în Domnul, căci este drept. – Efeseni 6:1

Am stabilit o duminică să mergem la munte, sperând să găsim zăpadă şi să avem o zi plină de bucurie pentru copiii noştri. Le străluceau feţele de încântare imaginându-şi ziua minunată care ne aştepta. Dar, când am ajuns la capătul drumului, nu era nici pic de zăpadă pe munte. Am întâlnit un om care ne-a spus sa mergem încă 200 de metri şi vom găsi o mină abandonată. „Uau, ne aşteaptă o aventură! Să intrăm în măruntaiele muntelui! Cine ştie, poate găsim aur sau pietre preţioase”, am exclamat noi entuziaşti.

Mintea copiilor a uitat repede de zăpadă în timp ce ne bucuram de această nouă aventură. La puţin timp am descoperit o grotă la piciorul muntelui, dar ne-am dat seama că era sigilată, aşa că am căutat o altă intrare şi am găsit una la 50 de metri mai sus. Tunelul era umed şi întunecos şi nu aveam nicio posibilitate să găsim prea mari comori, dar aveam o lanternă, pe care fiul nostru mai mare o luase în grabă, aşa că am putut pătrunde. Mi-am dat seama că el îndrepta lanterna în sus, nu la picioare, aşa că i-am strigat: „Stai, băiete! Te învăţ cum să ţii lanterna.”

El s-a oprit şi, când am ajuns la el, am îndreptat fasciculul de lumină înainte. Ce mare surpriză când a văzut că în faţa lui nu mai era niciun fel de cărare, în schimb, un puţ uriaş se deschidea chiar la picioarele noastre!

Am făcut un pas înapoi ca să fim în siguranţă. Ne-am plecat pe genunchi şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru protecţia Sa minunată. În La Juanita, aproape de oraşul Rancagua, în partea de centru-sud a teritoriului chilian, am descoperit ceva mai important decât aurul şi pietrele preţioase. Dumnezeu ne-a salvat fiul de la moarte sigură. De multe ori am început să tremur gândindu-mă la ce se putea întâmpla dacă nu ar fi ascultat imediat.

În mod similar, ascultarea de poruncile lui Dumnezeu constituie o protecţie pentru fiecare dintre noi. Chiar dacă adesea noi o vedem ca pe o interdicţie, ea este totuşi în principal un mare zid de apărare şi siguranţă. Principiile ei au menirea de a ne apăra de relele pe care le aduce păcatul. Legea este expresia grijii pline de tandreţe a lui Dumnezeu pentru copiii Săi. Dacă urmăm glasul lui Dumnezeu, s-ar putea să avem anumite dezacorduri, dar niciodată nu vom fi mai în siguranţă decât dacă ascultăm de lege.

Dacă ai învăţat să asculţi glasul lui Dumnezeu şi să împlineşti cu dragoste poruncile Lui, vei fi scutit de moarte sigură şi îţi va fi garantată libertatea veşnică. Adu-ţi aminte că merită să asculţi de Tatăl nostru ceresc.

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor