Înţelepciunea lui Dumnezeu

Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. – Ieremia 33:3

Un student ne-a povestit că în prima zi a anului academic aştepta în amfiteatrul principal să înceapă cursurile. Era o linişte generalizată, întrucât studenţii încă nu se cunoşteau unii pe alţii. Unii vorbeau în şoaptă cu vecinii, dar cei mai mulţi se uitau tăcuţi la manuale. A venit timpul de începere, dar profesorul încă nu sosise. Unii studenţi au devenit nerăbdători şi au întrebat cu voce tare:

— Acesta e cursul x sau y? Este ţinut de profesorul x sau y? Care este orarul până la urmă? Ne aflăm în sala care trebuie?

Amfiteatrul s-a umplut de zgomot şi de voci. Un student a întrebat:

— Îl cunoaşte cineva pe profesor? E unul dintre cei care întârzie mereu?

— Nu, vine la timp, dar am auzit că este un profesor cam dificil, răspunse un tânăr din altă parte a sălii.

Curând, alţi studenţi voiau să ştie dacă acest curs era doar o pierdere de vreme, dacă era practic sau abstract… Câteva minute mai târziu, un tânăr care stătea la marginea primului rând s-a ridicat şi a spus:

— Bună dimineaţa, tuturor! Cred că deja am epuizat primele 15 minute de curs, aşa că vom începe. Eu sunt profesorul acestui curs…

Aşa a început cursul în acea dimineaţă. Studenţii aveau profesorul lângă ei, dar nu-l cunoşteau. Probabil că unii studenţi s-au supărat că profesorul fusese aşa de aproape de ei. Dar credinciosul n-ar trebui să se supere niciodată dacă îl are pe Dumnezeu aproape. Să ne aducem aminte că Dumnezeu este de partea noastră şi acesta este un mare privilegiu. El ne susţine şi ne ajută când avem dificila sarcină de a trăi şi colabora cu oameni complicaţi. El ne va învăţa „lucruri mari, pe care nu le cunoaştem”, fapt valabil în mod deosebit când avem de-a face cu cei care sunt rigizi, aspri, plini de resentimente, neîncrezători, reci, superstiţioşi, naivi, iresponsabili, aroganţi, leneşi, impulsivi, încordaţi, irascibili, egoişti, nerăbdători, criticoşi, temători, nerezonabili, mânioşi, intruzivi… şi cu multe alte trăsături nedorite şi neplăcute.

Am tratat un subiect de o importanţă crucială în această lună: relaţiile. Arta interacţiunii cu oamenii, în special cu cei dificili, cere deprinderi complexe. Când ne confruntăm cu această provocare, Domnul spune să-L chemăm şi ne asigură că ne va răspunde. Mai mult decât atât, El ne va învăţa lucruri mari pe care nu le ştiam, iar unul dintre acestea ar putea fi cum să ne purtăm cu oamenii problematici. Cheamă-L, şi El te va învăţa ce să faci!

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor