Reconcilierea

El va întoarce inima părinţilor spre cop ii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem! – Maleahi 4:6

Faimosul actor american de altădată Dick van Patten îşi aduce aminte perioada de început a carierei sale, când rămăsese fără lucru, în ciuda faptului că devenise celebru încă din copilărie. Căsătorit şi având copii de şcoală, se găsea într-o situaţie disperată, căutându-şi de lucru şi folosind tot timpul în acest scop. Văzând că tatăl este acasă de atâta vreme, copiii au venit să-l roage: „Tăticule, hai să ne jucăm împreună!” Dar Dick nu avea chef de joacă. Soţia lui îi lua pe micuţi deoparte şi îi încuraja să se joace unii cu alţii în alt loc.

Situaţia a continuat săptămâni întregi şi răspunsul de la multele solicitări pentru un loc de muncă întârzia să se arate la orizont. Cei doi soţi s-au rugat mult lui Dumnezeu să deschidă o oportunitate de lucru pentru Dick. Soţia lui, foarte talentată la muzică, era şi ea în căutarea unui loc de muncă. În cele din urmă, soţia s-a angajat la o firmă de producţii muzicale, iar tatăl a rămas să aibă grijă de cei trei copii mici. Dick nu prea era de acord cu acest aranjament, dar era singura opţiune rămasă, aşa că, având oarece ezitări, a acceptat situaţia drept răspuns la rugăciunile sale.

Această conjunctură de familie i-a oferit lui Dick multe ocazii să fie împreună cu copiii săi, să dezvolte legături puternice în timp ce se jucau, vorbeau şi făceau treburi casnice împreună. A durat multe luni la rând, astfel încât relaţia părinte-copii a devenit atât de puternică încât Dick s-a convins pe deplin că acesta era cel mai bun răspuns la rugăciunile sale. Când şi-a scris povestea vieţii – la o vârstă respectabilă -, Dick van Patten considera că această experienţă a avut o valoare mai mare şi decât cel mai bun rol imaginabil vreodată.

Le poţi cumpăra copiilor jucării scumpe, îmbrăcăminte, tehnologie sau echipament sportiv, dar pe termen lung acestea nu duc la unitate; în schimb, îi pot chiar înstrăina pe părinţi de copii, dacă nu există o relaţie puternică. Avem cu toţii nevoie de apropiere în sânul familiei şi de reconciliere, iar acestea se pot realiza numai investind timp într-o relaţie activă. Dacă ai copii, mai ales în faza de creştere, ai grijă să petreci suficient timp cu ei. Profeţia din Maleahi ne spune că Dumnezeu „va întoarce inimile părinţilor spre copii şi inimile copiilor spre părinţii lor” (4:6).

Dacă rămâi deschis la influenţa Tatălui ceresc, El va produce o împăcare autentică între tine şi copiii (sau părinţii) tăi pământeşti.

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor