Sărbători nu prea fericite

Nu te teme; crede numai, şi va fi mântuită. Luca 8:50

Când m-am trezit în dimineaţa aceea specială, era linişte. Eram singură. Nu mai simţeam bucuria anticipării momentului în care faţa copilului meu se lumina la zărirea cadourilor. Nu mai eram bine-venită de sărbători acasă la soacra mea şi la familia fostului meu soţ. Eram divorţaţi acum. Acestea erau primele sărbători de după divorţ, iar documentele care acum ne dictau viaţa declarau că băiatul nostru va petrece aceste sărbători cu tatăl lui.

Exista un mare gol în inima care fusese odată plină.

Eram descurajată. Mă simţeam vinovată că acum copilul meu trebuia să facă faţă unei situaţii incomode, care nu era din vina lui. Apoi am avut o nouă revelaţie: pierdusem nu doar membri apropiaţi ai familiei în timpul sărbătorilor, ci şi membri ai familiei lărgite şi prieteni pe care îmi făcuse dintotdeauna plăcere să-i vizitez. Am fost invitată să îmi petrec ziua cu familia mea, dar nu voiam de fapt să fac altceva decât să mă cuibăresc în pat şi să-mi plâng de milă. Sărbătorile încetaseră să mai fie un prilej de bucurie pentru mine.

Aş vrea să pot spune că în tot acest timp aveam o relaţie bună cu Dumnezeu, că mă rugam, îi aduceam laudă zilnic şi că Dumnezeu îmi umplea toate golurile. Din păcate, nu a fost nici pe departe cazul în dreptul meu. În acele momente îmi lipsea mult din relaţia strânsă cu Dumnezeu de care mă bucur acum. Privind înapoi, îmi pot doar imagina cum ar fi fost viaţa mea dacă treceam prin acele clipe cu Dumnezeu lângă mine.

Dacă te afli într-un impas, crescându-ţi copilul singur(ă), sau dacă treci prin drama şi suferinţa unei custodii comune, Dumnezeu este disponibil pentru a te vindeca. Pune-ţi încrederea în Cuvântul Lui şi crede că El poate să îţi vindece şi îţi va vindeca inima zdrobită, dacă îl laşi. Fii sigur(ă) că, împreună cu Hristos, nu eşti singur(ă) în încercările prin care treci.

Doamne, Te rog, ajută-mă să mă concentrez asupra Ta mai mult decât la situaţia mea! învaţă-mă să mă sprijin pe Tine pentru cele mai profunde nevoi ale mele! Atunci când inima mă doare şi este rănită, când sunt răpus(ă) de oboseală şi descurajare, ajută-mă să îmi amintesc că Tu eşti lângă mine, aşteptând să îmi oferi atingerea Ta vindecătoare!

Shirley Troilo

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor