Dragostea lui Dumnezeu dăinuie

Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, (…) nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, (…) nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. Romani 8:38,39

Cel mai bun cadou pe care îl poţi face copiilor tăi nu este cel mai nou şi mai bun dispozitiv electronic pe care îl are de oferit lumea. Cel mai bun cadou este să le faci cunoştinţă cu Isus, prietenul lor cel mai bun. Dacă îl oferi pe Isus copiilor tăi, acesta va fi darul care îi va ajuta să se îndrăgostească de Creatorul lor.

Copiii tăi vor fi bombardaţi cu mesaje şi „cadouri” din partea lumii, care sunt incredibil de irezistibile. De fapt, fără Isus de partea lor, copiilor tăi le va fi imposibil să le reziste. Fă-le cunoştinţă cu darul inepuizabil: dragostea pentru Isus.

Dar cum rămâne cu tine? îl urmezi tu pe Dumnezeu cu acelaşi patos cu care cauţi lucrurile acestei lumi? Copiii tăi te urmăresc. În calitate de părinţi, trebuie să facem un inventar al priorităţilor noastre. Dacă l-ai întreba pe copilul tău care crede el că este cel mai important lucru pentru tine, ce ţi-ar răspunde? Ce îţi ocupă majoritatea timpului? Dacă ei ne văd oferind întâietate relaţiei noastre cu Dumnezeu, vor fi încurajaţi să-şi formeze propria relaţie cu El.

Ştiu oare copiii tăi că, indiferent ce calamitate sau tragedie s-ar întâmpla şi indiferent dacă s-ar pierde cele mai preţuite lucruri ale lumii, există un lucru de valoare ce va dăinui şi de care nu vor fi separaţi niciodată?

Cât de des vorbeşti acasă despre iubirea ta pentru Isus? Petreci mai mult timp descoperindu-L pe Isus copiilor tăi sau preocupându-te cu ceea ce are de oferit această lume? Cu cât le arăţi mai mult din persoana lui Isus în fiecare zi, cu atât mai puţin vor fi atraşi de ceea ce are să le ofere lumea.

Doamne, ajută-mă să-L ofer pe Isus în dar copiilor mei! Ajută-i să îmi urmeze exemplul şi să Te caute pe Tine în primul rând şi întotdeauna! Ajută-i să Te cunoască şi să crească în dragostea Ta în fiecare zi, la fel cum şi eu mă străduiesc să fac!

Claudio şi Pamela Consuegra

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor