Isus, în inima mea

Domnul este tăria mea şi scutul meu, în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele. Psalmii 28:7

Am ridicat o mână, facându-i semn preţioasei mele copile de trei ani să se oprească din tropăit. Era unul dintre numeroşii copii care alergau pe culoarele din biserică, prin spate şi pe laterale. Adulţii păreau nepăsători la ceea ce se întâmpla. Lipsa de respect nu părea să-i deranjeze, dar eu crezusem că îmi învăţasem deja copilul să respecte sanctuarul lui Dumnezeu.

Prinzând-o atunci când a trecut pe lângă mine, am îngenuncheat lângă ea. Respira aşa de tare, că îmi flutura părul. Însă nu voia altceva decât să se pună din nou pe alergat.

– Larissa, am mustrat-o, nu alergăm în casa Domnului!

A făcut ochii mari. Am început să-i explic că trebuie să fim respectuoşi în casa specială a Domnului, ceea ce înseamnă că nu alergăm.

Buclele ei roşcate săltau în timp ce-şi scutura capul, categorică. Aşezându-şi mânuţa cu un gest dramatic pe piept, s-a aplecat spre mine şi mi-a şoptit:

– Mami! La Şcoala de Sabat, nu a spus instructoarea că Isus vine în inimile noastre?

Am dat aprobator din cap, iar ea s-a apropiat din nou de mine, mi-a luat mâinile într-ale ei şi le-a aşezat cu atenţie în dreptul inimii, care bătea cu putere. Şi-a lipit obrazul de al meu şi, cu toată încrederea, a zis extrem de serioasă:

– Mami, eu alerg în casa Domnului fiindcă atunci îl pot simţi în inima mea! Vezi? El e fericit. Nu-L simţi!

În timp ce mâna mea simţea bătăile puternice ale inimii ei, propria mea inimă a tresărit la conştientizarea că Isus este ceva foarte real pentru scumpul meu copil. Oh, fie ca prezenţa lui Isus să radieze asupra întregii mele existenţe, astfel încât să nu pot rămâne tăcută cu privire la ce face Isus pentru mine, în inima mea, în viaţa mea şi pentru totdeauna.

Dumnezeule Tată, Te invit în inima mea într-o manieră tangibilă! Ajută-mă să-Ţi simt prezenţa în tot ceea ce fac! Ajută-mă ca bucuria pe care Tu mi-o aduci în inimă să o pot împărtăşi cu toţi cei din jurul meu!

Carol Bovee

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor