Tu eşti acela

Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. Psalmii 139:16

Fetiţa noastră de patru ani se uita la pozele dintr-o Biblie pentru copii. La vederea imaginii cu Isus pe cruce, aşezat între alte două cruci, a întrebat:

– Sunt trei de Isus? apoi s-a uitat la o altă imagine cu Isus purtând o coroană de spini. Ce este în părul Lui?

– Spini, i-am răspuns.

– De ce a trebuit să-i poarte?

– Oamenii care nu-L plăceau şi care ascultau de Satana i-au aşezat acolo.

– Dar El nu voia spinii?

– Nu…

Ce moment incredibil! Cât de emoţionant este ca, în calitate de părinţi, să fim primii care să le explice copiilor noştri istoria morţii lui Isus şi planul de mântuire! Uneori, prinşi cu treburile noastre zilnice pentru copii, încercând să îi învăţăm ascultarea sau cum să folosească oliţa, preocupaţi de soluţionarea certurilor şi de curăţenia din casă, pierdem din vedere privilegiul nepreţuit pe care îl avem ca părinţi: să-i învăţăm despre Isus şi să-i ajutăm să se pregătească pentru cer.

Dumnezeu vrea ca noi înşine să fim principala modalitate prin care copiii noştri să înveţe despre El. Gândul acesta poate părea înfricoşător uneori, dar este în acelaşi timp o chemare deosebit de măreaţă şi o binecuvântare pentru noi. Indiferent dacă simţi că instructorul de la Şcoala de Sabat sau pastorul şi soţia acestuia ar face o treabă mult mai bună pentru copiii tăi decât tine, ţine minte: Dumnezeu nu i-a ales pe ei să fie părinţii copilului tău. El te-a ales pe tine. El te-a rânduit pe tine, te-a pus deoparte şi a făcut planuri pentru ziua de azi, conform versetului de mai sus.

A fi părinte este un demers imposibil de descris, înţeles doar de aceia care l-au parcurs. Dumnezeu îl foloseşte ca oportunitate să ne deschidă ochii la ceea ce suntem cu adevărat şi să ne maturizeze în sfinţenie, dacă Ii îngăduim acest lucru. De ce să nu profităm de fiecare ocazie care ni se oferă pentru a iubi, a instrui, a alina şi a fi un exemplu pentru copiii noştri? Tu eşti tot ceea ce ei au şi eşti persoana aleasă de Dumnezeu pentru a-i creşte.

Doamne, Îţi mulţumesc că m-ai ales pe mine şi Îţi mulţumesc şi pentru copiii pe care i-ai ales special pentru mine! Te rog, dă-mi putere să îi educ cu înţelepciune şi toarnă-Ţi dragostea peste mine şi peste toţi ceilalţi din jurul meu!

Heather Krick

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video