Atentie la cuvinte!

Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea, învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră. Coloseni 3:16

Eu şi sora mea mergeam cu maşina împreună cu fetiţa mea de doi ani şi cu băieţelul ei de patru ani, aşezaţi pe bancheta din spate. Discutam despre o vizită recentă a unor prieteni care aveau un băiat foarte năzdrăvan. Nu ne venea să credem că părinţii îl lăsau să alerge peste tot şi chiar să fure lucruri de la ceilalţi copii.

Povesteam toate aceste situaţii când, la un moment dat, nepotul meu a intrat şi el în discuţie. „Nathan este un copil foarte rău. Ce alte rele a mai făcut?”

Ups! Eu şi sora mea ne-am uitat una la cealaltă şi am realizat că el nu doar ascultase bârfele noastre, dar ni se şi alăturase. Biblia spune foarte clar că „[dragostea] nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr” (1 Corinteni 3:16), „[dragostea] nu se gândeşte la rău” (vers. 5) şi „cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8). Vai!

Conversaţia noastră aparent nevinovată nu a sunat a dragoste atunci când a fost însuşită de un copil de patru ani. M-am îngrijorat că mica noastră bârfa ar putea compromite minunata muncă de educaţie pe care o depunea sora mea.

I-am auzit pe unii dând sfaturi despre cum să-i învăţăm pe copii să se asemene tot mai mult cu Isus prin implicarea în acţiuni de voluntariat la cantina săracilor sau prin confecţionarea de pături pentru oamenii fără adăpost. Aceste lucruri sunt extraordinare şi sper ca într-o zi să le fac şi eu cu fiica mea. Totuşi consider că micuţii mei învaţă să se comporte ca El într-o măsură mai mare atunci când văd dragostea manifestânduse zi de zi decât atunci când văd eforturile uriaşe, ocazionale, ale unui filantrop.

Contribuţia nepotului meu la o mică bârfă de-a noastră m-a făcut să conştientizez şi să observ mai bine cu câtă atenţie ne ascultă şi ne urmăresc copiii noştri. Îmi doresc ca fiica mea să-L vadă pe Dumnezeu la lucru în timp ce mă vede pe mine, mama ei, că îi iubesc pe cei din jur – în conversaţiile mele cu ei şi despre ei. Deoarece, prin modul meu de a fi, eu reprezint modul în care Dumnezeu o iubeşte pe ea, trebuie să mă asigur că este o reprezentare cât mai fidelă.

Doamne, ajută ca micuţii noştri să înveţe despre dragostea Ta din exemplul oferit de noi! Fă ca bunătatea Ta să vorbească prin cuvintele noastre şi să le ofere dovada vie că noi creştem în Isus!

Dena King

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor