Bunica Lois

Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălăşluit întâi în bunica ta Lois şi în mama ta, Eunice, şi sunt încredinţat că și în tine. 2 Timotei 1:5

Pavel îi scrie o scrisoare lui Timotei, iar atunci când îşi aduce aminte de credinţa autentică a acestuia, se umple de bucurie. Dar specifică faptul că această credinţă a sălăşluit prima dată în bunica lui Timotei, Lois, şi în mama lui, Eunice. Ce influenţă spirituală profundă au avut aceste două femei în viaţa lui Timotei, astfel încât cineva pe nume Pavel, care nu era rudă cu ei, să poată aprecia în scris credinţa lui Timotei, transmisă prin influenţa mamei şi a bunicii!

Bunicii pot avea o influenţă foarte puternică asupra nepoţilor. De fapt, cea mai importantă moştenire pe care le-o poţi lăsa nepoţilor este cea spirituală. Când avem în perspectivă eternitatea, să lăsăm în urmă moşteniri monetare înseamnă prea puţin dacă nepotul sau copilul nu este pregătit din punct de vedere spiritual pentru revenirea lui Hristos. Aşadar, prioritatea noastră trebuie să constea în mântuirea copiilor şi a nepoţilor noştri, şi nu în cât de mulţi bani avem în contul bancar sau în bunuri. Scrisoarea lui Pavel ne arată faptul că Timotei cunoştea Scriptura încă din copilărie (2 Timotei 3:15). Cum a învăţat el din Scripturi când era copil? Pavel explică în versetul anterior. Este limpede faptul că mama şi bunica l-au învăţat din Scripturi încă din primii ani de viaţă.

Părinţi şi bunici, misiunea noastră este să ne învăţăm copiii să iubească cititul şi studierea Bibliei! Faceţi povestirile biblice interesante, captivante pentru copii! Pe lângă povestiri, este de asemenea necesar să plantăm Cuvântul Domnului în inima lor prin memorarea de versete din Scriptură. Memorarea versetelor din Biblie pare o artă pe cale de dispariţie, dar trebuie readusă la viaţă. Pe măsură ce ne ajutăm copiii să memoreze Biblia, probabil că ne vom trezi că şi noi am memorat-o împreună cu ei. Există numeroase resurse online şi aplicaţii utile pentru memorarea Bibliei. În loc să piardă timpul cu jocuri pe dispozitivele electronice, învaţă-i pe copii cum să memoreze Biblia cu ajutorul acestora.

Tată, ajută-ne să ne creştem copiii şi nepoţii astfel încât să aibă o credinţă autentică şi să cunoască Biblia, la fel cum au făcut mama lui Timotei, Eunice, şi bunica lui, Lois!

Jared Miller

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor