Copiii ne învaţă şi ei

Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. Ioan 14:1-3

Kayla, care avea trei ani, mă urmărea peste tot prin casă fără să se mai oprească din vorbit. Aveam trei săptămâni de petrecut cu preţioşii noştri nepoţi, copii, părinţi şi prieteni în Africa de Sud şi ne străduiam să valorificăm fiecare moment.

Mă întrebam ce ocazii îmi va oferi Dumnezeu de a-mi împărtăşi dragostea pentru Isus cu nepoţii mei, când, într-o dimineaţă, Kayla a intrat în dormitorul nostru şi a întrebat: „Isus o să vină din nou? O să vină să ne ia la cer?” A auzit acest lucru prin casă sau la Şcoala de Sabat şi i-a rămas în minte. Aproape că puteam vedea cum i se învârt rotiţele minţii în timp ce încerca să se dumirească.

O zi sau două mai târziu m-a întrebat din nou şi am vorbit mai mult. Părea mulţumită. Următoarea dată când a vorbit despre a doua venire a lui Isus a fost mai mult o proclamare a unui mare adevăr. Am fost fascinată cum acest adevăr devenea parte din gândirea ei.

Ne-am întors acasă în Oregon mult prea devreme. Ne e foarte dor de ei, dar ne simţim foarte binecuvântaţi că putem trimite şi primi mesaje, clipuri video, fotografii şi să îi vedem în timp real pe Skype. La câteva zile după ce ne-am întors, nora noastră, Michelle, ne-a trimis un mesaj spunând că micuţa Kayla se trezise de două ori întrebând: „A venit Isus? Cât mai este până vine?” Fusese foarte entuziasmată de această probabilitate şi dezamăgită că încă nu venise. Kayla înţelege că Isus vine din nou. În mintea ei, acest lucru se poate întâmpla oricând.

Ai observat cât de des îi învăţăm pe copiii noştri ceva despre Dumnezeu, doar pentru a realiza că, de fapt, noi suntem cei care învaţă? Poate că suntem prea ocupaţi cu educarea copiilor şi cu altele şi am pierdut din vedere cât de mult ne iubeşte Isus si că El revine să ne ia acasă. Curând!

Doamne, ajută-ne să fim şi noi atât de entuziasmaţi încât să întrebăm: „Vii astăzi, Doamne Isuse?”!

Shirley Allen

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor