Meditaţii de bunic

Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor şi părinţii sunt slava copiilor lor. Proverbele 17:6

„Tocmai ce-am găsit pe jos încă un pufulete de-al lui Cassie”, i-am spus lui Sue în timp ce dădeam cu aspiratorul. Spre surprinderea mea, mi-am simţit inima cuprinsă de o multitudine de emoţii când am zărit pufuletele sub marginea unui scaun. Totul a început când am văzut-o pentru prima dată. Cassandra Elizabeth, acesta e numele ei. Am intrat pentru prima dată în casa ei din Alabama când ea abia venise, de câteva ore, de la spital. Şi-a fixat privirea asupra mea, ca şi cum ar fi vrut să spună: „Credeam că i-am contabilizat pe toţi care trăiesc în acest loc. Tu cine eşti?” Din acel moment am devenit captiv de bunăvoie al farmecului ei.

Noi locuim la peste 1 000 de kilometri, dar această distanţă n-a fost decât un mic obstacol în calea vizitelor noastre regulate. Vorbitul cu fiica noastră la telefon în timp ce Cassie se aude ciripind şi râzând pe fundal se adaugă deliciului oricărei conversaţii. De-abia am aşteptat să devin bunic. Bunicii mei muriseră cu mult înainte de a mă naşte eu, dar părinţii mei mi-au oferit un model de urmat, iubindu-mi copiii ca şi cum erau ai lor.

Dând înainte cu aspiratul, mintea îmi hoinăreşte şi se întreabă: Cum va fi lumea lui Cassie când va creşte? într-o lume din ce în ce mai nesigură, va avea ea încredere, credinţă şi siguranţă în prietenii şi în familia ei? Cum rămâne cu şcoala? Va fi o persoană optimistă? Acest copil, care deja îşi împarte pufuleţii cu câinele şi pisicile noastre, va ajunge să dea dovadă de generozitate? Vor putea chicotelile şi zâmbetul ei preţios să se manifeste mereu atât de uşor?

Va dezvolta ea o relaţie personală cu Isus? Are şansa de a face parte din a şasea generaţie de adventişti de ziua a şaptea. Va privi ea acest lucru ca pe o moştenire binecuvântată sau ca pe o povară? îl va urma ea pe Dumnezeu cu o credinţă matură, care o va ghida prin hârtoapele adolescenţei spre viaţa de adult? Acestea sunt cugetările unui bunic în timp ce aspiră încă un pufulete rămas de la vizita de peste vară. Cassie mi-a oferit o nouă pasiune – aceea de a fi bunic.

Oh, Doamne, ce privilegiu şi ce responsabilitate este să fii bunic! Ajută-mă să fiu credincios!

Don Murray

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor