Rezistenţă pentru maratonul vieţii

Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Filipeni 3:14

În calitate de mamă a doi copii, m-am rugat pentru capacitatea de a mă concentra. M-am rugat pentru răbdare. M-am rugat pentru multe lucruri, dar nu m-am gândit niciodată să mă rog pentru rezistenţă. Dar mamele şi taţii au nevoie de rezistenţă pentru a parcurge acest maraton pe care îl numim viaţa de părinte. Avem nevoie de rezistenţă pentru muncă şi pentru a avea grijă de copiii noştri, avem nevoie de ea şi pentru stresul vieţii cotidiene.

Fetiţa mea de şapte ani a reuşit în sfârşit să folosească aşa cum trebuie toaleta. Acesta a fost stresul meu. Am început să o dezvăţ de scutec de când avea trei ani şi jumătate. I-am cerut sfatul medicului ei pediatru şi am citit articole despre cum să înveţi o fetiţă să folosească oliţa şi toaleta. Am citit cărţi. Le-am cerut idei prietenilor. Nimic din ce încercam nu funcţiona. Am crezut că nu e bine nimic din ce făceam. Dar Dumnezeu mi-a oferit rezistenţă. Nu I-am cerut niciodată acest lucru, dar El mi-a oferit-o oricum. Am continuat să pun întrebări, am continuat să citesc cărţi şi într-un final am găsit una care îmi descria perfect fiica. Apoi, Dumnezeu mi-a oferit rezistenţa să trec prin programările la medicul specialist, programări de fizioterapie şi tratament.

Cum să facem să ieşim la liman? Câteodată această întrebare pe care mi-o puneam făcea parte din rutina zilnică. Dumnezeu aşază în viaţa noastră oameni care ştiu să ofere o vorbă de încurajare la momentul oportun: prieteni, membri ai bisericii, un verset din Biblie citit la devotional. Fiecare ne ajută să rezistăm pentru încă puţin. Ne întăresc, chiar dacă uneori realizăm numai atunci când bătălia stresantă a luat sfârşit, când privim înapoi şi vedem clar cum fiecare ne-a ajutat până la capăt.

La finalul maratonului părintesc ne vom primi răsplata. Copiii noştri vor deveni nişte adulţi admirabili. La finalul maratonului vieţii ne vom primi premiul ceresc, atunci când Hristos va reveni. Eu mi-am primit răsplata şi aici, pe pământ: un copil de clasa întâi care continuă să vină de la şcoală la sfârşitul unei zile lungi fără să fi avut parte de vreun incident neplăcut.

Doamne, Îţi mulţumesc că ne-ai dăruit lucruri pe care nu Ţi le-am cerut! Astăzi, Îţi cer rezistenţă pentru a reuşi să ajung la capătul cursei, până ne vei lua acasă!

Tammie Knauff

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor