Nevoi speciale – scopuri speciale

Noi ştim, fraţi iubiţi de Dumnezeu, despre alegerea de care aţi avut parte. 1 Tesaloniceni 1:4, NTR

Sunt încredinţată de faptul că fiecare viaţă este preţioasă. Orice persoană poate avea o contribuţie unică. Avem cu toţii un scop. Am reflectat la aceste adevăruri în timp ce mă gândeam la fiica mea cu nevoi speciale. L-am întrebat pe Dumnezeu: „Cum? Cum, atunci când alegerile ei în viaţă sunt atât de limitate? Atunci când nevoile ei sunt împlinite de asistenţi şi îngrijitori?”

Cu fiecare an care trece, observ cum ea a influenţat fiecare persoană din familia noastră. Ea ne-a împins să creştem şi ne-a ajutat să ne dezvoltăm în foarte multe feluri. Ea m-a învăţat să cer lucrurile de care am nevoie – şi pe care le vreau. Un exemplu este dorinţa multor femei de a primi afecţiune şi tandreţe din partea soţului. Când are nevoie de afecţiune şi tandreţe, Candice pur şi simplu se urcă în braţele tale şi insistă până o acoperi de pupici.

Ea m-a învăţat ce înseamnă iertarea adevărată. Atunci când te răneşte, Candice spune că îi pare rău şi îşi cere iertare. Şi trebuie să fii sigur că ai iertat-o cu adevărat înainte de a-i spune „da”, deoarece iertarea înseamnă că problema s-a rezolvat. Definitiv. Fără îmbufnări, ranchiună sau dezgroparea trecutului din nou şi din nou.

Prima carte scrisă de mine a fost despre lucrurile importante în viaţă pe care le-am învăţat de la Candice. Lansarea cărţii a servit drept campanie de strângere de fonduri pentru şcoala ei. Am organizat, de asemenea, o cursă de ciclism de 160 de kilometri împreună cu ea, tot pentru strângere de fonduri. Ea a atras mulţimile, noi am strâns banii, iar oamenii se simţeau încurajaţi când vedeau ce putea ea să facă. Ei au conştientizat că, dacă un copil cu nevoi speciale poate să realizeze inimaginabilul, poate că şi visurile lor vor putea deveni realitate.

Viaţa ei are o însemnătate mai profundă. Ea are un scop. Atinge vieţi şi, cu ajutorul nostru, are o contribuţie unică pe acest pământ. Isus cu adevărat Şi-a pus mâna peste ea pentru a realiza ceva deosebit. Abia aştept să văd ce a mai plănuit pentru ea!

Tată, Îţi mulţumesc pentru faptul că deţii un plan special pentru fiecare din aceşti copii speciali! Ajută-ne să îi facem să trăiască pentru a oferi şi a avea o însemnătate deosebită!

Emma Wagener Smith

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor