Osteneala luptei

Aşa vă vorbeşte Domnul: „Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi dinaintea acestei mari mulţimi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu.” 2 Cronici 20:15

În calitate de părinţi ai unor copii cu nevoi speciale, ne trezim adesea setaţi pe modul de luptă. Ne luptăm să găsim medicul pediatru cel mai potrivit, acela care nu doar că înţelege boala copilului nostru, ci şi toate celelalte probleme medicale adiacente acesteia. Ne luptăm pentru a determina companiile de asigurări de sănătate să ofere acoperire pentru tratamentele şi terapiile adesea extrem de scumpe de care copilul nostru are nevoie. Ne luptăm cu administratorii de şcoală să revizuiască pachetele de educaţie individualizată, astfel încât să se potrivească cât mai bine nevoilor educaţionale ale copiilor noştri. Ne luptăm cu percepţiile prost formate şi împotriva prejudecăţilor pe care societatea le are în dreptul copiilor noştri.

Apoi sunt şi bătăliile interne. Luptăm cu impulsul de a ridica tonul la membrii bine intenţionaţi ai familiei noastre care ne critică modul de educare, deoarece consideră că izbucnirile nervoase ale copiilor noştri pur şi simplu dovedesc „lipsa celor şapte ani de-acasă”. Luptăm cu sentimentele de vinovăţie; cu ce am făcut sau nu am făcut şi o fi cauzat vreun prejudiciu copilului nostru; cu vinovăţia pentru lipsa de răbdare, pentru epuizare. Din nefericire, uneori luptăm şi împotriva partenerilor noştri, singurii care mai luptă alături de noi. Am discutat cu părinţi care au simptome de TSPT (tulburare de stres posttraumatic) din cauza experienţelor sfâşietoare aferente condiţiei copilului lor.

Cuvântul lui Dumnezeu şi prezenţa Sa au o putere specială asupra părinţilor de copii cu nevoi speciale. Făgăduinţele Lui au devenit preţioase pentru mine. Mai presus de orice, Mântuitorul ne spune: „Nu vă temeţi şi nu vă descurajaţi din cauza acestei multitudini” de situaţii care par că acţionează contra noastră. „întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi […], căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa” (Deuteronomul 31:6). „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

Tată din ceruri, ajută-ne să-Ţi simţim prezenţa cu noi în mijlocul bătăliei! Ajută-ne să Te căutăm devreme, înainte ca lupta să înceapă, deoarece ne-ai promis că Te vom găsi! Îţi mulţumim pentru curajul şi puterea oferite oricui are nevoie!

Lesley Jackson

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor