Pace sufletească

Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. Filipeni 4:6,7

„Noah, opreşte-te din vorbă şi fă-ţi temele!” este ceva ce se pare că spun adesea. Dar, după cum spune şi soţul meu, nu cu foarte mult timp în urmă ne era teamă că Noah nu va vorbi niciodată sau că vorbirea lui va fi atât de întârziată încât îi va afecta toate domeniile vieţii. Acum doi ani aveam de-a face cu casele de asigurări şi cu doctorii care îmi testau copilul pentru o tulburare care nici măcar nu era recunoscută. Aveam sentimentul sâcâitor că ceva nu era bine cu băiatul meu şi trebuia să îl duc pentru a fi evaluat. Apoi au venit cele două diagnostice de tulburare de procesare auditivă şi apraxie de dezvoltare. Uşurarea pe care am simţit-o la aflarea dublului diagnostic a fost urmată repede de îngrijorare cu privire la efectele acestor afecţiuni asupra lui Noah.

În mijlocul grijilor, un lucru mi s-a arătat clar: Nu Îţi iubeşte oare Dumnezeu copilul mai mult decât ai putea înţelege vreodată? Cere ajutorul lui Dumnezeu! Am petrecut o noapte vărsându-mi inima înaintea lui Dumnezeu, exprimându-mi înlăcrimată fricile şi implorând înţelepciune pentru a-l ajuta pe Noah să nu fie tras înapoi de aceste dificultăţi. În cele din urmă. L-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea pace sufletească să pot fi stâlpul, sprijinul de care avea nevoie. Când m-am trezit dimineaţa, toate grijile mele erau încă acolo, dar tot acolo era şi certitudinea că familia noastră va trece cumva de toate aceste încercări, indiferent cât de grele sunt. Dumnezeu avea să fie chiar acolo, lângă noi. Această conştientizare mi-a oferit pacea sufletească de care aveam nevoie pentru a înfrunta fiecare zi.

Astăzi, după doi ani de terapie riguroasă, Noah a făcut progrese incredibile. Atât de incredibile, încât uneori uit că are o deficienţă neurologică semnificativă. Dar la scurt timp îşi face apariţia un obstacol care îmi aminteşte că ducem o bătălie pe termen lung. Deşi nu l-a vindecat miraculos pe fiul meu, aşa cum poate îmi doream, Dumnezeu îşi arată dragostea statornică trecându-ne de momentele grele.

Îţi mulţumesc, Doamne, pentru copiii speciali pe care ni-i oferi! Te rog, condu-i Tu prin luptele şi reuşitele lor! Ne bazăm pe Tine pentru înţelepciune şi putere.

Asheley Woodruff

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor