Lecţii de la linişte

Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu. Psalmii 46:10

Am un băiat pe nume Joshua. Mi s-a spus că este autist. A rostit primele cuvinte la vârsta de patru ani şi, deşi poate cere lucruri, nu este prea vorbăreţ. Conceptele abstracte sunt dincolo de înţelegerea lui; el pricepe doar ceea ce poate vedea şi atinge.

Îmi amintesc când l-am ţinut în braţe în ziua în care s-a născut, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru binecuvântarea unei noi vieţi, promiţând să-l cresc într-un cămin creştin. Trei ani mai târziu mă întrebam cum ar putea fiul meu să cunoască un Dumnezeu pe care nu îl poate vedea. Când Joshua a mai crescut, a devenit o provocare incredibilă să-l ducem la biserică. Să recunoaştem, alergatul după copii prin sala de cult nu este un comportament acceptat în biserică. Prin urmare, noi mergeam să ne închinăm dimineaţa de Sabat, iar el rămânea acasă cu bona.

Într-un Sabat, în timp ce ne pregăteam să plecăm de acasă, l-am văzut pe Joshua cu o expresie tristă. Am decis să mai încercăm o dată, înălţând o rugăciune înainte de a pleca spre biserică. Am intrat în sală, iar inima mi-a sărit în gât când el a făcut exact acel lucru despre care mă rugasem să nu se întâmple. A pus ochii pe amvon şi a pornit-o într-acolo. Protestele mele şoptite nu au avut succes. Joshua era într-o misiune şi era de neoprit.

A ajuns la platformă atunci când dirijoarea s-a ridicat pentru a conduce adunarea în închinarea prin cânt. Cred că Duhul lui Dumnezeu i-a dat un imbold şi ea i-a făcut semn lui Joshua să vină la amvon. Şi-a pus braţele în jurul gâtului său, iar pianul a început să cânte, urmat de adunare. Joshua şi-a înclinat capul, expresia lui de incertitudine topindu-se într-una de bucurie deplină la auzul imnului. Şi-a ridicat mâna dreaptă şi a început să tacteze sincronizat perfect, dirijând „corul” din faţa lui.

Sunt convinsă că în acel moment fiul meu L-a cunoscut pe Dumnezeu şi, dacă i-ai fi văzut expresia, ai fi crezut că sunt cufundaţi într-o conversaţie adâncă.

Îţi mulţumesc, Doamne, că ai considerat destul de important să îţi întinzi braţul în linişte şi să atingi un suflet! Şi în linişte, Doamne, ştim că Tu eşti Dumnezeu!

Sherry McLaughlin

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor