Credinţa de mamă

Păzeşte-mi sufletul şi scapă-mă! Nu mă lăsa să fiu dat de ruşine când mă încred în Tine! Psalmii 25:20

Atunci când aveam patru ani, doctorul i-a spus mamei mele că mai aveam patru ani de trăit, din cauza unei probleme la inimă. Mama m-a închinat lui Dumnezeu şi L-a rugat să Se folosească de mine atât cât voi trăi. După patru ani de mers regulat la medic, eram, în mod miraculos, încă în viaţă. Apoi doctorul i-a spus mamei că voi mai rezista doar trei ani. Din nou mama a căzut pe genunchi şi I-a adresat o cerere Domnului: „Tu mi-ai salvat copila şi înainte; Te rog, salveaz-o din nou!” După cei trei ani, doctorul a zis din nou, foarte uimit: „Doamnă Joy, fiica dumneavoastră mai are doar cinci ani de trăit.”

Au trecut cinci ani şi iată-mă încă în viaţă. La fiecare consult medical, acel medic estima cât mai aveam
de trăit. Ultima predicţie mi-a fost dată când aveam 20 de ani. Doctorul a spus că, dacă trec de 23 de ani, viaţa mea n-o să mai fie în pericol. După ce mi-am sărbătorit ziua de naştere a 23-a oară, mama era cea mai fericită femeie de pe pământ. Credinţa ei mişcase mâinile lui Dumnezeu, iar preconizările doctorilor s-au dovedit greşite.

N-aveam nici cea mai vagă idee despre ce făcuse Dumnezeu pentru mine în timpul copilăriei, dar, la 17 ani, am auzit-o pe mama vorbind despre cazul meu cu un prieten de familie. Doar în acel moment mi-am dat seama de felul cum îmi ocrotea Dumnezeu viaţa. La 24 de ani, înainte de a mă căsători, m-am dus pentru un ultim control la specialistul cardiolog, care a declarat că eram complet vindecată. Ştiu fără niciun dubiu că Dumnezeu m-a vindecat, pentru că nu mi s-a mai prescris niciun tratament după ce am împlinit 12 ani. Doar Dumnezeu, prin rugăciunea fierbinte şi devotată a mamei mele, mi-a vindecat inima.

Ori de câte ori este întrebată cum am supravieţuit, mama răspunde cu mân- drie: „Dumnezeu este cel mai bun medic. El poate vindeca orice boală şi poate răspunde la rugăciunile noastre.” Dumnezeu răspunde la rugăciunile mamelor credincioase.

Doamne, ajută-mă să nu trec cu vederea aducerea copiilor mei în faţa Ta! Foloseşte-mi copiii, Doamne, pentru a fi o binecuvântare pentru alţii şi o oglindă a Ta!

Leonora O. Carado

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentBăiatul mulțumit
Articolul următorO să revii în septembrie