Ceva mai măreţ decât noi

Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Psalmii 121:2

Soţul meu tocmai se întorsese de la munca din grădină. Eu pregăteam cina cu băieţii. În timp ce îşi scotea încălţările, mă uitam la el zâmbind. Am fost dintr-odată surprinsă să observ ATV-ul nostru pe fereastră, alunecând uşurel prin curte. Am realizat că se îndrepta spre iaz. Nu puteam vorbi. Am ieşit pe uşă în papuci strigând doar: „Cari, Cari!” Am coborât val-vârtej treptele verandei. M-am întins după ghidon, dar era prea târziu. Prinsese viteză în josul dealului. A alunecat printre doi meri şi pleosc! Direct în iaz.

Soţul meu realizase ce se întâmplă şi a fugit direct la escavatorul nostru. ATV-ul a început să se scufunde, în timp ce din el ieşeau bule de aer. Am sărit în apa rece şi adâncă, încercând să îl apuc înainte să se îndepărteze prea mult de mine. M-am uitat înapoi la băieţi, în timp ce ţineam cu o mână ATV-ul, de bara de remorcare, iar cu cealaltă mână mă ţineam de un tufiş. Ei coborau alergând spre mine pentru a mă ajuta. L-am auzit pe cel mai mare strigând: „Doamne, te rog, ajută-ne! Nu-l lăsa să se scufunde!” Sinceritatea lui m-a surprins, văzând lacrimi pe faţa lui. Copilul meu apelase imediat la Dumnezeu pentru ajutor. Avea o credinţă incredibilă. Ce mai lecţie am învăţat! Tocmai când mă gândeam: E o nebunie ce fac eu. Oare de ce mă strofoc?, copilul meu mi-a amintit să apelez la Dumnezeu pentru ajutor.

Soţul meu a reuşit să recupereze bestia din apă. Am rămas acolo, nevenindu-ne să credem cele întâmplate. Acum ne vine să râdem de experienţa noastră ciudată, dar şi medităm împreună cu copiii la bunăvoinţa lui Dumnezeu de a mă face să mă uit pe fereastră la momentul potrivit. Altfel ne-am fi întrebat ce se întâmplase cu ATV-ul nostru. Este, de asemenea, bine să ne amintim că uneori avem nevoie de ceva mai măreţ decât noi pentru a ieşi dintr-o încurcătură. Soţul meu avea o maşinărie mare pe care o putea folosi, iar fiul meu şi-a amintit să apeleze la Dumnezeu. Noi le prezentăm aceste paralele copiilor noştri. Ei învaţă din situaţii reale. Şi tot copiii mă învaţă ceea ce uneori uit: că atunci când ai probleme, mergi la Dumnezeu, care este Creatorul şi Ajutorul nostru.

Tată, înmoaie-mi inima pentru a se întoarce deprima dată spre Tine, cu fiecare problemă! Deschide-mi mintea pentru a învăţa lecţiile pe care Tu mi le dai prin copiii mei!

Tami Faudi

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor