Hristos, în mine

Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic. Ioan 15:5

Un tânăr student la antropologie din Chicago, Illinois, a decis să facă o teză de doctorat despre populaţia navajo din Arizona. Într-o dimineaţă de octombrie, îmbrăcat în blugi albaştri, cizme de cowboy, jachetă de blugi şi pălărie de cowboy, şi-a încărcat nou-nouţa lui camionetă şi s-a îndreptat spre sudul Arizonei.

Când a ajuns printre navajo, patriarhul familiei i-a ieşit înainte. Fără niciun cuvânt, acesta l-a condus în casă şi i-a arătat un loc lângă perete unde să-şi pună lucrurile. Apoi studentul a petrecut o seară lungă, fiind ignorat de toată lumea. Sperând ca lucrurile să fie altfel dimineaţa, s-a alăturat cercului familial pentru micul dejun. Nimeni n-a vorbit cu el. După câteva mese în solitudine, studentul a decis să participe cu ce putea la treburile familiei.

A început să se joace cu copiii, legănându-i aşa cum o făcea tatăl lor. Apoi a început să aducă găleţi de 20 de litri de apă dintr-un pârâu din apropiere, pentru a-i scuti mamei nişte timp şi energie. Curând a observat că în supa lui de seară erau din ce în ce mai multe legume. În câteva săptămâni, studentul a devenit bun prieten cu tatăl şi participant la sarcinile familiei.

Dar lucrurile bune se mai şi termină. Curând a sosit ziua ca studentul să se întoarcă la universitate. Când familia s-a adunat, copiii au fost primii care şi-au luat rămas bun. S-au agăţat de picioarele lui şi au început să plângă. După ce i-a asigurat că o să le scrie scrisori, tânărul s-a întors spre mamă. Ea, un an întreg, îi pregătise toate mesele. Cei doi prieteni şi copiii şi-au luat cu tristeţe rămas bun unii de la ceilalţi.

Când se pregătea să urce în camionetă, tânărul a fost surprins să audă vocea bunicii. Nu vorbise cu el un cuvânt tot anul. Acum, când el se pregătea să plece, această femeie bătrână scundă a păşit spre el şi i-a spus într-o engleză stricată, pe care o exersase evident de multe ori: „îmi place… de mine… mai mult… atunci când… sunt… cu… tine.”

Oh, Doamne, îmi place de mine mult mai mult atunci când Tu trăieşti în minei Te rog, umple-mă cu Duhul Tău, pentru ca şi copiii mei să crească în Tine în timp ce se maturizează!

Carry Sudds

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video