Atunci când mi-e frică

Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Când este El la dreapta mea, nu mă clatin. De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se veseleşte şi trupul mi se odihneşte în linişte. Psalmii 16:8,9

„Taţi, tati, te rog, ajută-mă! Mi-e frică!” se auzeau şoaptele de lângă patul nostru. „Am avut un coşmar.”

Se întâmpla des ca, în miez de noapte, copiii să vină pe partea de pat a lui tati şi să ceară ajutor. Explicaţia lor era următoarea: „Mami tresare întotdeauna şi ne sperie şi mai rău când vorbim cu ea.” Aşa că tradiţia s-a împământenit. Îl trezeau pe tati, iar tati mă trezea pe mine.

Împreună ne ghemuiam cu micuţul nostru speriat. Apoi alegeam un cântec de laudă pentru Isus. De obicei cântam „Isus mă iubeşte” sau „Dumnezeul meu mă iubeşte”. Apoi ne rugam ca pacea lui Dumnezeu să le liniştească inima. Următorul pas era să întindem o pătură groasă lângă patul nostru. Ne înveleam copiii în acest pat improvizat, acoperindu-i cu pătura lor preferată şi asigurându-i că Isus a trimis îngerul Lui păzitor să vegheze asupra lor.

Aceeaşi poveste se putea repeta cu acelaşi copil de mai multe ori, dar nu mai des de trei ori. De obicei, după a doua oară, copilul venea pe partea lui tati şi spunea: „Am avut un coşmar. Mă ajuţi să-I cânt un cântec de laudă lui Isus? Hai la mine în cameră!”

Ştiam că învăţaseră care e răspunsul lui Isus la frică atunci când, ca parte a conversaţiei de la micul dejun, îşi împărtăşeau experienţa din noaptea precedentă: „Mami, tati, mi-a fost frică noaptea trecută, aşa că I-am cântat lui Isus şi m-am rugat ca El să mă ajute. Şi m-a ajutat, aşa că am adormit.”

Reamintindu-mi de aceste experienţe, mi se duce gândul la lecţia însuşită atunci când credeam că eu sunt cea care îi învaţă pe copii. Indiferent de motivul fricilor mele – banii, locul de muncă sau boala unui copil -, soluţia este întotdeauna la Isus. Textul de azi ne îndreaptă spre El şi ne invită să ne bucurăm de puterea Lui de a ne ocroti. Prin simplele momente de cântare şi rugăciune găsim o nouă asigurare a prezenţei Lui permanente. Apoi şi noi vom putea dormi la fel de liniştiţi precum copiii noştri.

Doamne Isuse, ajută-mă să îmi folosesc cântecul de laudă chiar şi în momentele dificile! Ajută ca bucuria mea în Tine să-mi aducă pace în inimă şi să se oglindească şi în viaţa copilului meu!

Lynn Ripley

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor