Bucurie în alergarea spre casă

Şi noi (…) să dăm la o parte orice piedică şi păcatul (…) şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-l era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Evrei 12:1,2

Pe măsură ce prima mea sarcina progresează spre luna a şasea, corpul meu suportă schimbări aproape zilnic. Orice, de la încălţat până la ieşitul din mica noastră maşină, pare că devine o peripeţie cu gemete şi gâfâituri. Dar moaşa care mă are în grijă îmi reaminteşte că travaliul va fi ca o cursă de maraton, aşa că trebuie să-mi continui antrenamentele. Am decis să merg în parc.

Când am început să mă plimb ascultând imnuri la căşti, i-am observat pe oamenii din jur care alergau – erau diferiţi. Erau fericiţi. O familie cu trei copii m-a depăşit în alergare, iar cel mai mic a continuat să se uite în spate la mine cu un zâmbet preţios. Am fost captivată de acest spirit şi am început şi eu să alerg. Bucuria celor din jur care se îndreptau în aceeaşi direcţie compensa dificultăţile mele evidente şi mă puteam alătura bucuriei lor de a alerga în libertate – bine, poate clătinându-mă puţin.

Aceasta a intenţionat Dumnezeu să fie urmaşii lui Hristos pentru lume – o ofertă de bucurie de nerefuzat pentru a alerga acasă la Isus. Unii nu pot merge decât cu un clătinat incomod, dar bucuria din inima noastră îi poate inspira să dea la o parte scuzele şi să alerge spre bucuria care le-a fost pusă înainte. Isus aleargă permanent înaintea noastră şi alături de noi. Antrenorul nostru personal este pregătit să ne ridice şi chiar să ne care în spate atunci când cădem. Indiferent cât de mici sunt eforturile mele, atâta timp cât mă concentrez pe Lumina din faţă şi merg înainte, alerg cu rezistenţă. Ce încurajare incredibilă! Există un capăt, iar eu, prin harul lui Dumnezeu, voi ajunge acolo. În doar câteva luni, voi ţine o nouă viaţă în braţe. Iar, într-o bună zi, eu voi fi o făptură nouă în braţele Mântuitorului. Ce fericire îmi aduce acest premiu!

Doamne Isuse, ajută-mă să primesc încurajările pe care mi le oferi prin intermediul bucuriei celor din jurul meu, astfel încât să alerg neîncetat şi să-i inspir la rândul meu pe alţii să alerge acasă spre Tine! Îţi mulţumesc!

Jessica Earl

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video