Bunătatea contează

Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi și iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

Ti-a fost înseninată vreodată ziua datorită unui gest de bunătate? în prima mea călătorie internaţională, am aterizat în SUA cu niciun dolar în buzunar, ci doar cu cecuri de călătorie. Acestea nu pot fi folosite pentru a închiria un cărucior de bagaje şi nu trecusem prin vamă să schimb valută. Am fost stupefiată când o altă călătoare a scos bani şi a plătit un cărucior pentru mine, astfel încât să-mi pot mişca mai uşor geamantanul supradimensionat, bagajul de mână şi chitara. Bunătatea ei mi-a înseninat ziua şi a rămas în memoria mea şi după 20 de ani.

Imaginează-ţi faptul că iscoadele nu au uitat niciodată de bunătatea lui Rahav, care i-a ascuns şi i-a găzduit la ea; sau Elisei, de bunătatea văduvei din Sarepta, care i-a oferit profetului ultima ei bucată de pâine; sau Samuel, de bunătatea mamei lui, care îi oferea o haină nouă în fiecare primăvară.

Însuşi Isus Şi-a luat timp să Se poarte frumos cu copiii. „Hristos privea la copiii care se jucau şi deseori îi aproba când aveau o victorie inocentă în lucrurile pe care erau hotărâţi să le facă. El le cânta copiilor cu cuvinte frumoase şi binecuvântate. Ei ştiau că El îi iubea. Niciodată nu S-a încruntat la ei. El le împărtăşea bucuriile şi tristeţile copilăreşti. Deseori aduna flori şi, după ce le arăta copiilor frumuseţea lor, li le oferea cadou” (Ellen G. White, Sermons and Talks, voi. 2, p. 191).

Noi, părinţii, suntem doar nişte copii mai mari şi, dacă bunătatea reprezintă atât de mult pentru noi, cu cât mai mult va însemna pentru micuţii noştri, care au atâtea nevoi şi dorinţe? De observat faptul că răutatea manifestată asupra copiilor este special menţionată în Marcu 9:42 – „Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare.” Acesta este un mesaj extrem de serios.

Îngăduie-I lui Dumnezeu să te copleşească astăzi cu bunătatea Sa, iar tu vei avea ceva de oferit mai departe celorlalţi! Prin harul lui Dumnezeu, vorbindu-le cu bunătate copiilor tăi, chiar şi atunci când nu te simţi destul de bun(ă), ei vor învăţa să fie cu adevărat buni unii cu alţii.

Doamne, Te rog să Te manifeşti în mine astăzi! Ajută-mă să zâmbesc şi nu să mă încrunt, să vorbesc cu blândeţe şi nu cu asprime şi ajută-mă să reflect dragostea Ta peste tot pe unde merg!

Heather Krick

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor