Tractorul roşu

Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc. Psalmii 127:1

Fiul nostru cel mare, Pedrito, obişnuia să joace fotbal american în liga mică. Când mergeam la meci, celălalt băiat al nostru, Ariei, nu stătea jos să-şi urmărească fratele mai mare jucând, ci era încântat să meargă spre un colţ al terenului, unde spunea că se află maşina lui.

Obişnuia să ne invite în colţul lui favorit, dar soţul meu îi tot spunea: „Nu azi, Ariei, poate data viitoare!” Şi aşa a trecut timpul.

Într-o zi, am ajuns la meci ceva mai târziu. Soţul meu a parcat maşina mai departe de terenul de fotbal, dar mai aproape de locul unde se afla „maşina” lui Ariei, aşa că am mers să o vedem. S-a dovedit a fi un tractor vechi, abandonat şi fără motor. Era roşu, iar atunci când soarele bătea pe el, lucea. Era foarte palpitant pentru băiatul nostru de şapte ani să se prefacă a fi maşina lui. Nu o putea lua acasă, deoarece era prea mare; nu o putea conduce, pentru că nu avea motor. El era un copil şi, chiar dacă i-ar fi cerut tatălui său ajutorul, nici el nu ar fi putut face tractorul să meargă. Era amuzant pentru el să meargă să-şi petreacă timpul cu „maşina lui”, chiar şi pentru câteva momente. A fost foarte important pentru băiatul nostru faptul că i-am acordat atenţie şi am mers să vedem ce i se părea lui aşa de special.

Este posibil ca, atunci când petrecem timp cu ei, copiii noştri să ne ceară mai puţine lucruri? Cred că da. Acest lucru este important în dezvoltarea lor, deoarece ei se simt în siguranţă, speciali şi apreciaţi. Pentru Tatăl ceresc, noi suntem pietrele Lui preţioase. El este tot timpul gata să Se îngrijească de noi, oricând avem nevoie. El este întotdeauna pregătit să ne ajute cu orice problemă am avea, chiar dacă ne spune din când în când: „Aşteaptă puţin! Nu este acum momentul!” Este esenţial să conştientizăm că lucrurile sunt mai bune la vremea stabilită de Domnul, şi nu în momentul hotărât de noi.

Tractorul roşu al fiului nostru nu avea motor. La fel ca tractorul, familia are nevoie de un motor ca lucrurile să meargă bine. Dumnezeu trebuie să fie acel motor, iar părinţii şi copiii ar trebui să se acordeze fin cu Dumnezeu în fiecare zi: hrăniţi din Cuvântul divin, cu rugăciune zilnică, înţelegere, bunătate, dragoste, blândeţe, seninătate şi roadele Duhului Sfânt. Te asigur că, în acest caz, locuinţa ta va deveni un colţ de rai pe pământ.

Doamne, fii Tu motorul casei noastre! Ajută-ne să stăm bine acordaţi!

Alina Careaga

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor