Mai bun decât aurul

Ele sunt mai de preţ decât aurul, decât mult aur curat. Psalmii 19:10

Copiii mei erau foarte entuziasmaţi să citească din Bibliile lor noi. Chiar şi copilul de patru ani silabisea pentru a putea citi versete împreună cu fraţii lui. Ştiind că, dacă le-aş oferi îndrumare, cititul lor va căpăta mai mult sens, mi-am scos Biblia şi am căutat împreună diferite pasaje. Atunci ei au observat că Biblia mea conţinea câteva secţiuni foarte colorate. Erau fascinaţi şi voiau să le arăt ce înseamnă.

„Ce este ăsta, mami? De ce este roşu?” Le-am explicat că am subliniat nişte pasaje care erau speciale pentru mine, promisiuni sau îndrumări despre cum să-L urmez pe Dumnezeu. Erau intrigaţi. Pentru că primisem un set nou-nouţ de evidenţiatoare pentru subliniat pe Biblie, aveam câteva în plus. I-am dat fiecărui copil câte un evidenţiator şi le-am arătat cum să îl folosească. Ai fi putut crede că le înmânai un lingou de aur.

Aşa a început totul. Deşi încă mai este nevoie de multă îndrumare parentală, îmi place să văd cum copiii mei caută pietre preţioase pe care să le evidenţieze în Cuvântul lui Dumnezeu, în fiecare seară le arăt una sau două alese de mine şi discutăm ce înseamnă ele şi cum fiecare dintre noi putem ca să le aplicăm în viaţa noastră. Îi las pe ei să decidă dacă vor să sublinieze un verset sau nu – vreau să fie ceva personal pentru ei. Sunt de asemenea bine-veniţi să întrebe oricând dacă e bine să sublinieze un verset pe care l-au găsit. Toată Biblia lor ar fi însemnată dacă nu le-aş fi cerut să vină şi să se consulte cu mine mai întâi.

Nivelul crescut de entuziasm a fost minunat. Au făcut promisiuni, au subliniat şi au aplicat versete la viaţa lor cum n-am văzut să facă niciun copil. Este un model şi un obicei pe care sper să-l clădesc în ei, ca să continue să crească şi să nu moară niciodată.

Doamne, Îţi mulţumesc pentru inspiraţia de a-mi entuziasma copiii pentru Cuvântul Tău! Ne rugăm ca Tu să-i ajuţi, şi pe noi la fel, să înţeleagă cu adevărat şi să asimileze adevărul Cuvântului Tău, care într-adevăr este mai dulce decât mierea, mai preţios decât aurul şi o comoară nepreţuită care merită cercetată!

Elizabeth Fresse

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor