Prinţi şi prinţese

Căci Eu îl cunosc şi ştiu că are să poruncească fiilor lui şi casei lui după el să tină Calea Domnului, făcând ce este drept şi bine, pentru ca astfel Domnul să împlinească faţă de Avraam ce i-a făgăduit. Geneza 18:19

Dumnezeu face apel la toţi părinţii să-şi conducă pe calea Domnului copiii. Există o realitate: părinţii nu-şi pot îndruma copiii la fiecare pas, dar pot să-i îndrepte în direcţia bună. Noi ne ajutăm copiii să îşi modeleze caracterul, insuflându-le valorile morale după care să trăiască, inclusiv în cele mai potrivnice circumstanţe. Trebuie să-i învăţăm pe copii despre onoarea de a-I aparţine împăratului împăraţilor, instruindu-i să se poarte ca nişte prinţi şi prinţese care aşteaptă intrarea în împărăţie, într-o zi.

Trebuie să deprindem arta întoarcerii inimii copiilor noştri către împărăţia cerească, pentru a avea o motivaţie mai puternică de a rezista ispitelor acestei lumi. Trebuie să insuflăm în inima copiilor noştri principiile eterne ale cerului, repetându-le din nou şi din nou că cetăţenia lor este în ceruri, acolo unde trăieşte Isus. Caracterul este singurul lucru pe care îl vor lua cu ei la cer.

În Franţa, Ludovic al XVI-lea a fost detronat şi aruncat în închisoare. Fiul lui, micul prinţ, a fost expus la toate lucrurile josnice şi murdare imaginabile. Temnicerii foloseau un limbaj obscen şi metode crude de a-l înjosi, încercând să îl silească să îşi modeleze viaţa în concordanţă cu aceste influenţe. Dar el nu s-a lăsat pradă acestor ispite. Când a fost întrebat de ce nu se bucură de toate distracţiile care îi erau oferite, răspundul lui simplu, dar ferm a fost: „Nu pot face ce-mi ceri! Am fost născut să fiu rege.”

Părinţilor, noi toţi călătorim spre împărăţia cerească – prinţi şi prinţese pentru împărăţia lui Dumnezeu. Fie ca Regele regilor să continue să ne furnizeze putere în timp ce ne îndeplinim cu credincioşie datoria de părinte!

Dumnezeule Tată, Îţi mulţumim pentru binecuvântarea vieţii de părinte! Învaţă-ne cum să ne facem datoria! Ajută-ne să ne învăţăm copiii să rămână pe calea Ta chiar şi în cele mai vitrege împrejurări!

Naphtaly Dorzilme

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video