Exemplul meu

Şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune în toate privinţele. Tit 2:7

Am ştiut dintotdeauna că exemplul pe care îl dau copiilor mei este foarte important. Se spune că trebuie să fim asemănători cu persoana în care vrem să se transforme copilul nostru. Uneori, această idee atinge o coardă sensibilă mai mult decât altele. Doar în această dimineaţă, copilul meu, într-o manieră foarte simplă, dar profundă, m-a ajutat să realizez din nou că sunt urmărită de copiii mei şi că ei vor tinde să devină ca mine.

Eram gata să ne aşezăm la masă pentru a lua micul dejun. Fiind o familie iubitoare de fulgi de ovăz, nu ne abatem de la acest meniu prea des. Totuşi, în această dimineaţă, aveam pe masă biscuiţi şi sos. Fiica mea nu era sigură dacă trebuia să lase biscuiţii întregi şi să toarne sosul peste ei sau dacă ar trebui mai întâi să-i rupă în bucăţi. După ce şi-a făcut cunoscută dilema, fiul meu de şapte ani i-a venit în ajutor şi a spus: „Doar fa la fel ca mama.” Şi aşa au făcut toţi trei – la fel cum a făcut mama.

Pentru un moment am stat şi m-am gândit. Exemplul meu a fost util atunci când copiii trebuiau să aleagă dacă să rupă sau nu biscuiţii, dar, mai important, exemplul meu serveşte ca îndrumare pentru ca ei să devină ca Isus. Ei mă urmăresc chiar şi atunci când nu îmi dau seama. Observându-mi comportamentul, ei învaţă ce să facă, ce să zică, cum să reacţioneze şi cum să se poarte cu alţii. Ce exemplu le voi da? Doar Dumnezeu îmi poate da puterea şi înţelepciunea de a fi un exemplu plin de evlavie pentru copiii mei. Doar Dumnezeu îmi poate umple inima cu Duhul Lui pentru a mă ajuta să umblu cum a umblat şi Isus, astfel ca şi copiii mei să aibă această şansă.

Doamne, ajută-mă să fiu un exemplu potrivit astfel încât copiii mei să devină ceea ce Tu i-ai creat să fie! Ajută-i să Te vadă pe Tine în faptele mele, să Te audă în cuvintele mele şi să înveţe din exemplul meu cât de mult sunt iubiţi de Tine! Ajută ca şi ei, la rândul lor, să devină un exemplu al iubirii şi harului Tău pentru toţi cei din jurul lor!

Amy Austin

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor