Suntem fericiţi

„Ea deschide gura cu înţelepciune şi învăţături plăcute îi sunt pe limbă. (…) Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi îi aduce laude.” Proverbele 31:26,28

Îmi place următorul citat din cartea Fii şi fiice ale lui Dumnezeu: „Mamelor li se încredinţează misiunea supremă oferită vreodată muritorilor, aceea de a instrui şi modela corect mintea copiilor lor.”

În procesul de educare a copiilor, mă simţeam adesea o ciudată, din cauza deciziilor de a nu face unele lucruri pe care prietenii mei şi cei de la biserică păreau să le facă cu uşurinţă. Deoarece mă luptam cu o adicţie disperată şi încercam să nu mă uit la filme, nu m-am simţit niciodată comod la ideea de a le prezenta copiilor ceva de care eu mă chinuiam atât de mult să scap. Nu voiam să le prezint lucruri dăunătoare – nici măcar pe unele care doar distrăgeau atenţia lucruri ce aveau să rămână în mintea lor pentru tot restul vieţii.

Astăzi îl laud pe Dumnezeu când îi văd, nişte tineri adulţi cărora le place să citească din Biblie. Este ceva de care sunt atraşi în mod natural. Constituie temelia vieţii lor.

Mare mi-a fost bucuria când am primit flori, chiar zilele trecute, prin reţeaua Netflorist. Era un aranjament superb de boboci de floarea-soarelui. Iar când am ci- tit felicitarea, inima mi s-a umplut de laudă pentru Domnul. Fiul cel mic, care avea ziua de naştere următoarea zi, îmi trimisese buchetul. Pe felicitare scria: „Doar vreau să îţi mulţumesc din adâncul inimii pentru modul în care m-ai crescut, pentru toate deprinderile, valorile, principiile şi toate celelalte, dar, mai mult decât orice, îţi mulţumesc că ne-ai învăţat despre Dumnezeu. Am ales floarea-soarelui ca simbol pentru lumina pe care o pot aduce în viaţa altora datorită ţie, mamă.” Acesta a fost cel mai frumos buchet pe care l-am ţinut vreodată în braţe. Razele de lumină pe care le aducem în viaţa copiilor noştri se pot întoarce într-adevăr la noi după mulţi ani. Învaţă-l pe copil calea pe care trebuie să o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea (vezi Proverbele 22:6).

Îţi mulţumesc, Doamne, pentru îndrumarea pe care ne-o oferi atunci când o cerem! Te slăvim pentru binecuvântările care devin copiii noştri, ca rezultat al educaţiei primite de la noi! Tu, Doamne, eşti părintele perfect!

Elario Belită Coombs Fortune

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video