Conducere prin exemplu

Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Hristos. 1 Corinteni 11:1

M-a amuzat dintotdeauna relativa uşurinţă cu care dau mărturie despre credinţa mea în faţa unui străin, atunci când sunt departe de casă. Cu cât mă apropii mai tare de casă, cu atât îmi este mai greu să îmi împărtăşesc experienţele creştine. Există o posibilitate mai mare ca vecinii mei să vadă dacă există vreo discrepanţă între cuvintele mele şi acţiunile mele, spre deosebire de o persoană pe care n-o voi mai întâlni vreodată.

Şi încă pe vecini tot pot să-i mai păcălesc, dar în propria casă nu pot fi un creştin fals. Copiii o să mă citească imediat. Oricât de incomod şi de umilitor ar fi să-i am tot timpul implicaţi în treburile mele, sunt recunoscător pentru chemarea la autenticitate. Faptul că am copii mă apropie, cu siguranţă, de Hristos.

Când soţia mea era însărcinată cu primul copil, îi împărtăşeam unui prieten temerile cu privire la perspectiva de a deveni părinte. Prietenul mi-a dat un sfat profund: „Fii sigur că vei face greşeli în calitate de părinte. N-o să poţi să-ţi fereşti copiii de lovituri, iar uneori tu însuţi vei fi pricina durerii lor. Aşa că cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru copiii tăi este să le dai uneltele potrivite pentru a face faţă durerii. Arată-le cum rezolvă un creştin problemele. Fii un model de umilinţă pentru ei, arată-le cum să spună: «Îmi pare rău!» şi învaţă-i cum să înfrunte, cu iubire, pe cineva care i-a nedreptăţit.”

Vreau să fiu cel mai bun părinte posibil. Din păcate, nu sunt perfect. Dar, prin harul lui Dumnezeu, sunt capabil să vorbesc cu copiii mei despre greşelile mele. Le spun că tati trebuie să fie ascultător de Dumnezeu, la fel cum ei trebuie să asculte de mine. Uneori sunt neascultător, deşi îl iubesc pe Dumnezeu şi vreau să fac totul după voia Sa. Când greşesc, îi spun lui Dumnezeu că îmi pare rău şi îi cer ajutorul. Apoi am ocazia de a le arăta cea mai importantă lecţie pe care sper să le-o dau copiilor mei: să vadă în mod direct că Dumnezeu intr-adevăr ajută. Isus schimbă vieţi.

Doamne Isuse, Te rog, ajută-mi copiii să Te vadă şi să înveţe despre Tine din modul în care îmi trăiesc eu viaţa!

Ryan Ashlock

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor