Importanţa educaţiei pioase

„Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând: Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” Proverbele 31:28,29

Părinţii joacă un rol critic în dezvoltarea caracterului copiilor lor. Mamele joacă un rol foarte important în viaţa spirituală a copiilor. O mamă evlavioasă face toată diferenţa din lume în viaţa unui copil. Biblia ne aminteşte adesea de rolul important al mamei. Isus a fost mereu iubitor şi tandru cu Maria, mama Lui. Dumnezeu a ales-o să-I fie mamă Fiului Său, ştiind că este o femeie pioasă care îl va creşte cu îndrumarea Duhului Sfânt. Chiar şi atunci când a fost în chinuri îngrozitoare, atârnat de o cruce, Isus S-a gândit la nevoile mamei Lui.

Să fii o mamă bună este de multe ori o treabă dificilă şi necesită o măsură în plus de lipsă de egoism. Zicala „treaba unei mame nu se termină niciodată” este foarte adevărată, deoarece un copil nu trece niciodată dincolo de nevoia de mamă. Nevoile se pot schimba, dar până şi adulţii au de câştigat datorită iubirii necondiţionate a unei mame.

Şi tatăl are un rol fundamental în viaţa copiilor lui.

Dumnezeu i-a dat responsabilitatea cutremurătoare de a fi liderul spiritual şi capul casei. Băieţii, precum şi fetele, au nevoie de dragostea tatălui. Aşa cum Hristos i-a învăţat pe oameni prin Propriul exemplu, şi taţii pământeni ar trebui să conducă la fel, prin exemplu. Apostolul Pavel spune în Efeseni 6:4 – „Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului.”

Dumnezeu aşteaptă ca părinţii să îşi educe copiii cu dragoste şi să le pregătească inima pentru cer. Nu există altă activitate pe pământ la fel de importantă sau satisfăcătoare. Părinţii ar trebui să aloce timp special în fiecare zi pentru a-I cere lui Dumnezeu în rugăciune în mod punctual înţelepciune, discernământ şi îndrumarea Duhului Sfânt, ca să-şi poată învăţa copiii să-L iubească pe Isus ca Mântuitor personal şi să le împărtăşească şi altora vestea bună a apropiatei Lui reveniri.

Doamne, Te rog să fii cu părinţii care probabil se simt suprasolicitaţi de responsabilităţile vieţii de părinte! Ajută-i să ceară de la Tine putere, curaj şi bucurie în timp ce caută să-i îndrume pe micuţii lor la Tine!

Brenda Walsh

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video