Lăsarea unei moşteniri de familie

Ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Matei 6:20

Îmi priveam copiii adoptaţi cum creşteau rapid, fiind prea mari pentru hainele şi jucăriile pe care le aveau. Mă întrebam ce le va rămâne din copilărie atunci când vor ajunge adulţi. ADN-ul îl aveau de la părinţii biologici, deci înălţimea mea, părul meu creţ sau simţul meu neobişnuit al umorului nu aveau să le transmită copiilor lor. Da, dar vor fi reţete de familie şi tradiţii de sărbători pe care le vor preţui pentru totdeauna. Cu siguranţă, cu toţii ne facem amintiri care să rămână pentru eternitate.

Poate că voi fi capabilă să le las fiecăruia o mică moştenire financiară, dar acest lucru depinde foarte mult de circumstanţe. Indiferent cât de sârguincioasă aş fi în punerea deoparte a banilor pentru viitorul lor, o boală sau un impas economic ar putea consuma toate acele economii strânse cu greutate. Şi-n plus, voiam ca ei să înveţe cum pot fi independenţi – să fie în stare să se întreţină prin muncă şi o viaţă trăită înţelept -, iar ceea ce voi fi în stare să le las eu să fie un bonus.

În timpul unei vizite la noi, mătuşa Francie, sora mamei mele, mi-a împărtăşit una dintre amintirile ei preferate din copilărie. Când era foarte mică, Francie a intrat în dormitorul părinţilor ei (bunicii mei) şi i-a văzut îngenuncheaţi în rugăciune lângă pat. Tabloul i-a rămas ancorat în memorie pentru mai mult de 80 de ani. Ei, aceasta este moştenirea pe care aş dori să le-o las copiilor mei.

Sper să urmez tradiţia familiei şi să le transmit copiilor mei exemplul unui părinte credincios – care petrece timp în rugăciune, preţuieşte Scriptura, practică iertarea, îl onorează pe Dumnezeu, exprimă dragoste şi compasiune şi îşi ia timp pentru închinare. Nu va fi doar moştenirea lăsată de mine copiilor mei, ci aceea lăsată mie de către mama şi mătuşa mea. Este aceeaşi moştenire pe care mama şi sora ei au primit-o de la părinţii lor cu opt decade în urmă. Este o moştenire imună la boală şi la criza economică; nici chiar moliile, paraziţii sau hoţii nu o pot fura, pentru că este depozitată în vistieriile din inima copiilor noştri.

Doamne, Îţi mulţumesc pentru exemplul unor părinţi şi bunici credincioşi!

Karen R. Hessen

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor