Asa cum sunt

Nimeni nu va putea sta împotriva ta cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. losua 1:5

Ai simţit vreodată că tot ce ai făcut ca părinte singur şi divorţat te-a făcut să te simţi amărât(ă) şi năpăstuit(ă)? Au creat unele dintre deciziile tale conflict şi incertitudine? Eu aşa m-am simţit de când am devenit părinte singur, iar acum şi divorţat.

Vechiul imn „Aşa cum sunt”, preferatul multor persoane, a devenit melodia vieţii mele, mai ales când vrăjmaşul atacă toate lucrurile şi persoanele dragi mie.

Mă lupt cu ideea că nu ar trebui să fie aşa de greu să cresc doi copii şi că nu ar trebui să fiu singură. În unele zile sunt copleşită de emoţii. În altele, greutatea grijilor financiare ameninţă să mă înece şi sunt ispitită să îmi pierd speranţa.

„Amărâtă” şi „năpăstuită” sunt cuvintele ce îmi descriu momentele cele mai întunecate atunci când cei de care depind nu pot să se detaşeze de trecut pentru a creşte şi a se vindeca. Aceia care pretind că mă ajută cel mai mult sunt deseori persoanele care generează cel mai mult conflict. Nu e uşor să fii părinte singur şi adesea eşti înconjurat de persoane care încearcă să îţi transforme datoria dată de Hristos într-o cruce de nesuportat.

Agar şi fiul ei au fost izgoniţi de singurele persoane pe care le cunoşteau. Cred că Agar a fost speriată şi furioasă pe acei oameni care le-au condus viaţa. Era la mulţi kilometri distanţă de casă, cu un copil mic şi fără nicio idee de cum ar putea să ajungă înapoi. Totuşi, Dumnezeu avea un plan pentru ei.

În Geneza 21:17,18 se spune că Dumnezeu a auzit strigătele lui Agar. I-a deschis ochii şi i-a arătat că Lui încă îi păsa, chiar şi după ce ea îşi pierduse orice speranţă. Eu am convingerea că Dumnezeu a fost cu ea pe tot parcursul călătoriei prin deşertul Beer-Şeba. La fel cum a fost cu Agar, care a fost forţată să lase în urmă tot ce cunoştea. Dumnezeu te va însoţi de-a lungul călătoriei tale. Nu îţi pierde speranţa, indiferent cât de singur(ă) te simţi, pentru că Dumnezeu încă te vrea aşa cum eşti!

Doamne, Îţi mulţumesc pentru bunătatea Ta manifestată faţă de noi! Când viaţa ne duce în locuri unde nu credeam că vom ajunge, când totul merge prost, Tu eşti acolo, mergând alături de noi. Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta!

Maurette Saint Fleur

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor