Ora de vârf

Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii. Evrei 12:11

Ca tată singur, Dumnezeu m-a învăţat cum să disciplinez cu dragoste. Unele lucruri necesită doar un ghiont în spate, dar alte lucruri, nu. Când fiica mea era mică, locuiam la ţară. Acolo era un drum de vreo o sută de metri care trecea prin faţa casei, iar cutia noastră poştală era dincolo de drum.

În timp ce tundeam iarba într-o zi, fetiţa mea a vrut să facă ceva frumos pentru mine şi să-mi aducă corespondenţa. Cu coada ochiului am văzut-o trecând strada spre cutia poştală, nepăsându-i de pericol. Cu viteza unui robot am alergat înspre ea şi i-am spus să se oprească fix în momentul în care deschidea uşiţa cutiei. Când am ajuns la ea, am traversat înapoi strada şi am readus-o în siguranţa curţii noastre.

După ce am certat-o cu o voce fermă, am trimis-o pe scăunelul vechi de lemn de pe verandă pentru a se gândi la ceea ce tocmai se întâmplase, cu lacrimile curgând pe obrăjorii ei scumpi. După vreo 15 minute, Domnul mi-a spus: „Acum iubeşte-o ca să-i treacă.” Am oprit motocoasa, am tras adânc aer în piept şi am mers spre ea.

Luând-o de pe scaun, i-am dat o îmbrăţişare mare şi i-am spus că o iubesc foarte mult. I-am explicat cât de important este să te uiţi în toate părţile atunci când traversezi strada, apoi am condus-o înapoi la drum pentru a o învăţa cum să traverseze în mod corespunzător. I-am reamintit cât de mult o iubesc, apoi ne-am jucat amândoi în curte în lumina soarelui spre apus.

După o săptămână, lucram amândoi în curte, iar ea mi-a cerut voie să aducă scrisorile. I-am spus că bineînţeles că poate să meargă – şi trebuia să am încredere în ea. Şi-a adus la îndeplinire cu succes misiunea şi a venit alergând spre mine cu un zâmbet larg pe faţa ei frumoasă:. „Am reuşit! Am reuşit, tati!” Am îmbrăţişat-o şi i-am spus cât de mândru sunt de ea. Nu a uitat niciodată acea lecţie, şi nici eu

Tată, Îţi mulţumesc pentru că ne disciplinezi cu dragoste!

John Cold

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor