Cererea unui copil

Nu Te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. Isaia 41:10

Cuvintele unui copil pot atinge o coardă sensibilă din inima ta mai puternic decât orice altceva. Cuvintele lui simple şi totuşi sincere pot avea un efect mai puternic decât multe propoziţii elaborate. Ştii, am aflat pe pielea mea acest lucru weekendul trecut, când draga mea Maddie, care are cinci ani, se ruga în secret pentru ca mama ei să se căsătorească. Voia un tătic cu care să se joace. Când am auzit acest lucru, am glumit şi am tachinat-o, dar pe dinăuntru eram distrusă. Inima îmi tânjea să îi ofer copilului meu ceea ce îşi dorea, dar din cauza modului în care am căzut în păcat, ea a venit pe această lume fără tată.

Această lume a devenit atât de obişnuită cu părinţii singuri până la punctul că aceştia sunt mult mai întâlniţi decât părinţii căsătoriţi. Unde ne e capul? Se pare că Dumnezeu chiar a avut în vedere binele nostru atunci când ne-a spus să aşteptăm până la căsătorie. El ştia de ce lucruri are nevoie un copil. O fată are nevoie de mamă, dar şi de tată.

Am amintiri plăcute cu tatăl meu, care îmi citea rubricile de duminică dimineaţa din ziar, schimbându-şi vocea intr-un mod comic când imita fiecare personaj. Îmi amintesc că îi trimiteam pupici prin aer, gândindu-mă că era cel mai amuzant lucru atunci când el se clătina mimând aterizarea fiecărui pupic. Acum îmi privesc copiii trimiţându-i pupici bunicului lor şi îi aud râzând în timp ce el se clatină la fiecare pupic virtual care îi atinge obrajii. Deşi este adevărat că niciun tată nu e perfect, al meu e minunat.

Când am auzit dorinţa fiicei mele după un tătic, i-am spus: „Maddie, ştiu că eu nu-ţi pot fi tată, dar bunicul te iubeşte foarte mult.”

I-am mai spus lui Maddie că, deşi nu are tată, ea are un Tată ceresc. Chiar dacă nu îl poate vedea încă, El nu o va dezamăgi niciodată. O va iubi aşa cum este ea, pentru totdeauna. O va îndruma. O va modela să devină cea mai frumoasă persoană. Tatăl ei este Părintele celor fără părinţi. Ce binecuvântare!

Tată ceresc, Îţi mulţumesc că ai auzit dorinţa din inima unei fetiţe şi ai înţeles că ea are nevoie de un tătic! îţi mulţumesc pentru că, prin Isus, Tu ne asiguri tot ce avem nevoie!

Jill Simpson

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor