Un loc liniştit? În casa mea?

A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi se ruga acolo. Marcu 1:35

Sunt fiică de pastor şi toată viaţa am auzit acest verset: în toată copilăria, apoi pe parcursul şcolii, al facultăţii şi după aceea. Nu prea am meditat la el până în momentul în care am avut copii. Uneori îl auzeam la biserică şi obişnuiam să dau cel mai nerespectuos răspuns: Ce vorbeşti tu, că trebuie să mă asemăn mai mult cu Isus şi să găsesc un loc liniştit şi „pustiu” unde să mă rog? De ani de zile nu mai reuşesc să merg la baie de una singură.

Nu mă înţelege greşit. Îmi doresc să petrec timp de una singură în întunericul liniştitor al proaspetei dimineţi, dar ori nevoia de somn suplimentar mă cheamă, ori mă gândesc: Dacă tot mă trezesc, nu ar trebui mai bine să mă organizez înainte ca turma să se trezească?

Oh, stai, ce? Asta face parte din organizare? Într-o zi am decis să iau versetul de mai sus literal.

M-am trezit înaintea tuturor şi am decis că nimic altceva nu conta, decât să petrec puţin timp cu Dumnezeu.

Am luat un carneţel şi am început să scriu ce voiam să-I spun, ca şi când El stătea lângă mine, petrecând dimineaţa cu mine. Nu conta cât aveam de scris, atâta timp cât spuneam tot ce aveam de spus.

Ce să vezi? Aceasta a fost cheia. Cheia neizbucnirilor mele psihotice. Eram cumva mult mai răbdătoare şi mai organizată. Era cel mai bizar lucru. Aveam pace.

Foarte recent am mai adăugat un lucru. Zăbovesc un minut înainte să ies pe uşă. Un minut în care să fiu doar cu Dumnezeu. Un minut să văd dacă El vrea să-mi spună ceva. Un minut, chiar dacă sunt deja în întârziere. Acel minut mă linişteşte, mă reorientează. Îmi reaminteşte Cui aparţin. În acel minut mă îndrept spre un loc liniştit din mintea mea pentru a petrece timp cu Dumnezeu. Va trebui să măresc acest timp, îl ador nespus de mult!

Îţi mulţumesc că m-ai îndreptat din nou spre Tine, Doamne! Să petrec timp cu Tine este cu adevărat cea mai frumoasă parte a zilei. Îţi mulţumesc pentru aceste momente preţioase!

Michelle Yeager

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor