Fără favoritisme

Fraţii mei, să nu ţineţi credinţa Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, căutând la faţa omului! (…) Dar, dacă aveţi în vedere faţa omului, faceţi un păcat şi sunteţi osândiţi de Lege ca nişte călcători de Lege. lacov 2:1,9

„Totul a fost minunat până când mama a avut un alt copil”, a început Sabrina, povestindu-şi copilăria chinuitoare.

„Totul a început după ce un uragan a lovit micuţa insulă pe care locuiam. Casa mamei mele naturale a fost spulberată de furtună. Eu şi fraţii mei am fost nevoiţi să ne adăpostim în casa vecinilor. Ne simţeam în siguranţă aici. După trei zile, mama, cele două surori ale mele şi fratele meu au plecat împreună spre un loc necunoscut, în inocenţa mea de copil am implorat să rămân cu acea familie, care, mai târziu, m-a adoptat.

Noua mea mamă era bună cu mine. Mi-a dat multe haine drăguţe, jucării şi mâncare bună. Tata îmi era cel mai bun prieten. Ca singur copil la părinţi, îi însoţeam oriunde mergeau şi eram iubită.

Apoi, cu puţin timp înainte de aniversarea mea de şase ani, mama a născut. Era drăguţ, iar eu eram fericită să am un frăţior, dar am început să devin geloasă.

El primea toată atenţia şi dragostea mamei. Plângeam des pentru că mă simţeam neglijată, iar acest lucru a înfuriat-o pe mama. A început să mă bată şi să vorbească dur cu mine. La zece ani am fugit de acasă.

Tata încerca să-mi fie prieten atunci când mama nu era prin preajmă. Atunci când era, îl înjura şi vorbea urât de noi. În opt ani, am ajuns să am trei fraţi şi, pe măsură ce creşteam, lucrurile se înrăutăţeau. Am devenit sluga tuturor. Pentru a pune capăt abuzului fizic şi emoţional, am plecat de acasă.

M-am recuperat în cele din urmă din depresia şi furia în care căzusem şi am fost în stare să o iert pentru că se purtase îngrozitor cu mine. Sunt bucuroasă că am reuşit, pentru că a murit curând după aceea.”

În ochii lui Dumnezeu, toţi oamenii sunt egali şi merită să fie iubiţi. Este ceva inacceptabil ca părinţii să facă favoritisme.

Doamne, Îţi mulţumesc pentru privilegiul de a ne deschide locuinţele pentru cei în nevoie! Ajută-ne să reflectăm dragostea şi bunătatea Ta, în mod egal, spre fiecare dintre ei!

Sandra E. Fletcher

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video