Niciodată nu suntem singuri

El însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Evrei 13:5

Draga mea fiică,

Nici măcar nu-mi pot imagina suferinţa prin care treci. Trebuie să o fi resimţit ca sfârşitul lumii şi îmi închipui că te-ai întrebat de multe ori: „De ce să mai încerc?” Nu-mi pot imagina durerea pe care o simţi când îţi vezi copiii pe Facebook, acasă la fostul tău soţ, zâmbind pentru aparatul de fotografiat al noii soţii „a lui tati”, cu corp de fotomodel. Nu-mi pot imagina singurătatea resimţită atunci când nu ai pe cine mângâia şi îmbrăţişa, când este weekendul lui cu copiii, sau simţământul sfâşietor al abandonului. Îmi doresc să fi locuit mai aproape şi să-ţi şterg lacrimile de solitudine, aşa cum am făcut când erai mică şi te zgâriai la genunchi sau cădeai de pe bicicletă. Este o provocare destul de mare să creşti copii, chiar şi în case în care părinţii sunt împreună. E ceva intimidant să-i creşti cu credinţa într-un Tată care cu niciun chip nu-i va părăsi, atunci când şi-au văzut tatăl pământesc dând-o la o parte pe mama lor pentru altcineva. Deci cum să îşi crească o mamă divorţată şi singură copiii înfruntând aceste condiţii vitrege?

În primul rând, reaminteşte-ţi că ai un prieten nemuritor în Isus, care nu te va dezamăgi şi nu te va da la schimb pe altcineva, niciodată. Chiar dacă suntem cu toţii nişte păcătoşi care I-au întors câteodată spatele, El ne rămâne întotdeauna fidel. El îţi va da înţelepciunea de care ai nevoie pentru a face faţă provocărilor unui părinte singur. În al doilea rând, ţine minte: copiii tăi au nevoie de tine! Nimeni nu-ţi poate fura locul din inima lor, iar ei vor avea nevoie de puterea ta pentru a face faţă durerii şi simţământului de pierdere pe care îl trăiesc. Zâmbetele de plastic afişate în faţa camerei doar maschează confuzia pe care o simt în interior acum, când familia le-a fost scindată. Noua soţie nu te va putea înlocui niciodată pe tine, ca mamă a lor. În final, trăieşte ziua de azi ca o fiică a Regelui universului, pentru că exact asta eşti. Cea mai grea parte va fi să ierţi, aşa cum şi Regele iartă; dar, ţine minte pentru totdeauna, tu poţi totul în Hristos, care te întăreşte (Filipeni 4:13), chiar şi să ierţi.

Tată, stai aproape de mine azi, pentru ca, printre sentimentele mele de singurătate, să pot şti cu certitudine că Tu eşti aici! Oferă-mi capacitatea, înţelepciunea şi chiar puterea Ta de a ierta!

Dan Solis

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor